2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Nagyjából 15 magyar úszó koronavírusos: folyamatosan tesztelik a sportolókat


Hétvégén újabb tesztek következnek, és ezeket addig ismétlik, míg nem lesz mindenki tesztje negatív - mondta a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában, ahol az olimpia eltolása, az augusztusra tervezett budapesti Eb és Hosszú Katinka is szóba került.

Olyan 15 körül volt a pozitív eredmények száma, és közel 100 vizsgálatot végeztek. Nemcsak a versenyzőket, hanem az edzőket is tesztelték

- nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában dr. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, majd hozzátette "az úszóválogatott tagjainak, ha minden igaz, ezen a hétvégén újabb tesztjei lesznek, és ezeket egészen addig csinálják, míg nem lesz mindenki negatív."

Ez akkor fog eldőlni, amikor minden visszaáll az eredeti medrébe, és jönnek majd az első versenyek, amelyek közül az elsők nyilván belföldiek lesznek. Ott majd meglátjuk, ki hogyan vészelte át ezt az egészet, mennyire viselte meg lelkileg. De mivel élsportolókról van szó, ezért azt gondolom, hogy az átlagemberhez képest jobban fognak reagálni. Nem kérdés azonban, hogy ez egy roppant hátrányos szituáció

- fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy vajon lelkileg milyen hatással lehet mindez az úszókra. Azt azonban leszögezte, hogy a magyar úszás nincs hátrányban a világ többi részéhez képest, ahol szintén hasonló intézkedések születtek.

Az úszás ebben a tekintetben jelentősen más, mint a csapatsportágak. Még akkor is, ha keresnek pénzt, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az úszók az átlagemberekhez képest jól is keresnek, azért a nagyságrend messze nem az, mint a csapatsportágaknál. Azért a kapott támogatások zöme jellemzően állami. A kérdés az, hogy az állam mit fog mondani, hogy ezentúl ez hogyan fog kinézni. Gyakorlatilag nem tőlünk függ. Egyet tudok mondani, nincs mást tenni, mint tudomásul kell venni, hogy ez a helyzet, és tényleg az a legfontosabb, hogy a járványon legyünk túl

- árulta el véleményét arról, milyen hatással lehet gazdaságilag az úszósportra ez a járvány.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.