11 °C Budapest

Nagyjából 15 magyar úszó koronavírusos: folyamatosan tesztelik a sportolókat

2020. április 6. 18:15

Hétvégén újabb tesztek következnek, és ezeket addig ismétlik, míg nem lesz mindenki tesztje negatív - mondta a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában, ahol az olimpia eltolása, az augusztusra tervezett budapesti Eb és Hosszú Katinka is szóba került.

Olyan 15 körül volt a pozitív eredmények száma, és közel 100 vizsgálatot végeztek. Nemcsak a versenyzőket, hanem az edzőket is tesztelték

- nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában dr. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, majd hozzátette "az úszóválogatott tagjainak, ha minden igaz, ezen a hétvégén újabb tesztjei lesznek, és ezeket egészen addig csinálják, míg nem lesz mindenki negatív."

Ez akkor fog eldőlni, amikor minden visszaáll az eredeti medrébe, és jönnek majd az első versenyek, amelyek közül az elsők nyilván belföldiek lesznek. Ott majd meglátjuk, ki hogyan vészelte át ezt az egészet, mennyire viselte meg lelkileg. De mivel élsportolókról van szó, ezért azt gondolom, hogy az átlagemberhez képest jobban fognak reagálni. Nem kérdés azonban, hogy ez egy roppant hátrányos szituáció

- fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy vajon lelkileg milyen hatással lehet mindez az úszókra. Azt azonban leszögezte, hogy a magyar úszás nincs hátrányban a világ többi részéhez képest, ahol szintén hasonló intézkedések születtek.

Az úszás ebben a tekintetben jelentősen más, mint a csapatsportágak. Még akkor is, ha keresnek pénzt, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az úszók az átlagemberekhez képest jól is keresnek, azért a nagyságrend messze nem az, mint a csapatsportágaknál. Azért a kapott támogatások zöme jellemzően állami. A kérdés az, hogy az állam mit fog mondani, hogy ezentúl ez hogyan fog kinézni. Gyakorlatilag nem tőlünk függ. Egyet tudok mondani, nincs mást tenni, mint tudomásul kell venni, hogy ez a helyzet, és tényleg az a legfontosabb, hogy a járványon legyünk túl

- árulta el véleményét arról, milyen hatással lehet gazdaságilag az úszósportra ez a járvány.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem