2020. július 8. szerda Ellák

Megvan a 700 millió forint Zente kezelésére: százmilliót utalt egy titokzatos jótevő


Összejött a pénz a másfél éves Zente gyógykezelésére. A kisfiú egy ritka betegségben szenved, az egyetlen létező génterápia pedig 700 millió forintba kerül. Egy ismert ember egymaga 100 milliót utalt át a gyermek gyógyulására.

A világ legdrágább gyógyszerére gyűjtött pénzt egy pécsi család: másfél éves kisfiuk egy ritka genetikai betegségben, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenved. Egy új génterápiás kezeléssel javítani lehetne Zente állapotán, akár lábra is állhat, de az életmentő terápia átszámítva 700 millió forintba kerül - erre szerveztek gyűjtést a szülők a Facebookon.

Tegnap még csak a kezelés költségének kicsivel több mint 60 százaléka gyűlt össze, szerda reggelre azonban már elérte a 700 millió forintot a felajánlások összeg, így Zente mehet a terápiára.

A szülők azt kérik a támogatóktól, hogy ezzel ne álljanak meg, hanem támogassák továbbra is a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő kisgyermekeket és felnőtteket.

A kisfiú édesanyja a Rádió1-en szerda reggel azt mondta, hogy

egy ismert ember 100 millió forintos adományával gyűlt össze végül a kezelés ára.

A nagylelkű felajánló azt kérte, ne deüljön ki a neve.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS