2020. július 16. csütörtök Valter

Koronavírus: egyetlen vidéki település sincsen biztonságban


Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta: az egész ország minden megyéjében, bármelyik településen jelen lehet a vírus. Továbbra is kérnek mindenkit, aki megteheti, hogy maradjanak otthon. Tartsuk be a kijárási korlátozás rendelkezéseit és a karantén szabályait.

A mai napon 3 repülőgép érkezett hazánkba, amely védőfelszerelést hozott és további három gépet várnak szállítmányokkal - hangzott el a sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását. A rendőrség ellenőrzi a kijárási korlátozás, az üzletek korlátozott nyitva tartásának és a hatósági házi karantén szabályainak betartását. A bevezetett rendkívüli intézkedések hozzájárultak a járvány elleni védekezés hatékonyságának növeléséhez és a fertőzések számának csökkentéséhez, ezért azok hatályát a veszélyhelyzet megszűnéséig fenntartják - mondta.

A tisztifőorvos asszony szerint érthető módon a nagyvárosokban több a fetőzött. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Müller Cecília ismertette: elkezdték közölni a megyei adatokat a fertőzöttekről, illetve az elhunytak nemét, életkorát, és alapbetegségeit. 

Egyetlen egy vidéki település sem gondolhatja azt, hogy ott nem lehet jelen a vírus

- fegyelmeztetett a tisztifőorvos asszony és hozzátette: a járvány nem ismer földrajzi határokat. Emlékeztetett, hogy nagy valószínűséggel a lakosság 80 százaléka meg fog fertőződni, de a legtöbben enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen fogják átvészelni. A már diagnosztizált betegek között a tünetek súlyossága a következőképpen alakul:

  • 25 százalék tünetmentes,
  • 35 százalék enyhe tüneteket mutat,
  • 5 százalék (17 fő) lélegeztető gépen van,
  • és 6 százalék egyéb intenzív ellátásra szorul.

Azokat, akik nem tudnak otthonról dolgozni, emiatt még mindig munkába kell járniuk, arra ösztönzi, kezeljék magukat úgy, mintha fertőzöttek lennének, tegyenek meg minden óvintézkedést, hogy ne vigyék haza a vírust. 

Mi enyhítheti a betegség lefolyását?

A kérdésre válaszul Müller elmondta, hogy csak általános kijelentést tudnak tenni. Minden, ami elvágja a fertőződés "láncát", az segít. De a saját szervezetünket erősíthetjük a helyes táplálkozással, de szedjünk C vitamint, és a testmozgás is nagyon fontos, mert ezzel az egész szervezetünket erősítjük.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar, Interspar

Grill
07.21-07.22
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos