14 °C Budapest

Itt van Orbán Viktor bejelentése: újabb 6 pontos gazdaságvédelmi csomag jön

2020. március 23. 11:28

Orbán Viktor az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján elmondta, 12 napja hirdették ki a rendkívüli jogrendet, amelyre azért volt szükség, hogy fel tudja venni az ország a küzdelmet a koronavírus járvány terjedésével. A veszélyhelyzettel a kormány felhatalmazást kapott, hogy megszervezze az önvédelmet a vírussal szemben, ezzel kapcsolatban hoztak döntéseket, mivel a miniszterelnök szerint közeledünk a tömeges fertőzés, vagyis az utolsó szakasz felé.

Új gazdasági intézkedések:

  • A taxisok után további 81480 kisvállalkozónak adnak adómentességet a KATA fizetése alól, mint fodrászok, gázszerelők, burkolók, személyi edzők, stb. A részletek egy ma megjelenő rendeletben lesznek olvashatók. 
  • A március elseje előtt keletkezett kata adótartozásokat csak a veszélyhelyzet utáni negyedévben kell majd befizetni. 
  • Mentességet kapnak továbbá a médiaszolgáltatók a kieső reklámbevételek miatt.
  • A kilakoltatásokat és lefoglalásokak felfüggesztik, 
  • az adótartozások behajtásával együtt. 
  • Meghosszabítják továbbá a lejáró GYES, GYED jogosultságokat is a veszélhelyzet idejére.

A miniszterelnök elmondta: 4 fronton harcolnak a járványterjedéssel szemben: zajlik a katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági védekezés. Vírus terjedésének a három szakaszához igazították az Operatív Törzs intézkedéseit. Orbán Viktor azt mondta, közeledünk a tömeges fertőzés, az utolsó szakasz felé. Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy 167-re emelkedett a fertőzöttek és 7-re a halottak száma.

Ismertette: speciális maszkból 129 ezer darab van, lélegeztető gép 2560 darab, védőruha, kesztyű is nagy tételben áll rendelkezésre. Új védőfelszerelést keletről tudnak beszerezni, innen várnak új szállítmányokat. 24643 orvosi szolgálatra bevethető orvos, és 105 ezer kiképzett egészségügyi szakdolgozó van jelenleg hazánkban.

Tájékoztatott: holnap reggeltől minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot kap. Sebészi maszkot kap minden további egészségügyi dolgozó, és a koronavírus gyanúval bekerülő betegekt is. Az eszközök viszont végesek, a védekezik pedig hosszú lesz a miniszterelnök szerint.

A határon a teherforgalom továbbra is megengedett. A románoktól garanciát kértek: amilyen ütemben Románia beengedi a humanitárius folyosót használókat, úgy engedik be az Ausztriából érkezőket.

A rendőri fronton bevethető egyenruhás 7275 fő, önkéntesek 46573 (gyakorlattal, de fegyverrel nem rendelkeznek) Orbán Viktor tájékoztatása szerint. Ők végzik a karanténellenőrzést is. A katonai védekezést illetően az egyenruhások a határvédelem vesznek részt. 23950 hivatásos katona van jelenleg, de 43980 fő vethető be ténylegesen szükséghelyzetben. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)



Címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm