2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Fontos változás a gyógyászati segédeszközöknél: ezt minden betegne tudnia kell

  • MTI
  • 2020. április 2. csütörtök 13:33

Az egészségügyben dolgozók, köztük a gyógyászati segédeszközöket kiszolgáló szakemberek mindent megtesznek, hogy segítsék betegeiket. Krónikus betegségekben szenvedő és fogyatékkal élő embertársaink a járványügyi veszélyhelyzet miatt a szokásosnál nehezebben jutnak hozzák a számukra nélkülözhetetlen gyógyszerekhez, segédeszközökhöz.

A koronavírus járvány számos problémát okoz a gyógyászati segédeszköz ellátás területén. A járványügyi korlátozások miatt az egészségügyi intézményekben működő gyógyászati segédeszköz kiszolgáló helyek és segédeszköz gyártó műhelyek vagy bezártak, vagy szűkített nyitvatartás mellett működnek. A Forgalmazók az Egészségért Szövetség szaküzletei

telefonos tájékoztató és ügyeleti rendszert hoztak létre, mely segítségével a betegek a lakóhelyüktől még elérhető távolságban találnak gyógyászati segédeszköz szaküzletet.

A betegek, az ország teljes területét lefedő térképes nyilvántartásban tudnak a gyógyászati szaküzletek között keresni. Az ügyletei rendszerhez csatlakozó szaküzletek száma folyamatosan bővül. A kollégák hétköznap 8 és 20 óra között fogadják a betegek hívását, tájékoztatják ügyfeleiket, milyen módon juthatnak hozzá gyógyászati segédeszközeikhez, hogyan lehetséges a meghibásodott eszközök javítása.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk