2018. december 14. péntek Szilárda

Ezt nem tesszük ki az ablakba: borzalmasnak vélik egészségüket a magyarok


Az Európai Unióban átlagosan a férfiak egészségesebbnek érzik magukat, mint a nők - derült ki az Eurostat adataiból. Ez Magyarországon sincs másként, ugyanakkor hazánkban mind a nők, mind pedig a férfiak egészségügyi érzete messze elmarad az EU-s átlagtól.

Akárcsak az EU-ban átlagosan, úgy Magyarországon is arányaiban több férfi tartja magát nagyon jó vagy jó egészségügyi állapotban, mint nő (16+) - derült ki az Eurostat friss, a Nemzetközi Férfinapra időzített jelentéséből.

Ezzel együtt is a magyar adatok mindkét nem esetében elég elkeserítő képet festenek az emberek egészségügyi közérzetét illetően, ugyanis míg az Európai Unióban átlagosan a férfiak 71, a nők 66 százaléka véli úgy, hogy makkegészséges, addig Magyarországon ezek az arányok csupán 63,5, illetve 57,9 százalékot mutatnak. 

Az egészségügyi látlelet másik csúfos adata Magyarországra nézve, hogy a hazai nők majd 15 százaléka, míg a férfiak 10,8 százaléka véli úgy, hogy egészségügyi állapota rossz vagy nagyon rossz. Ha az összesített listát nézzük, akkor ezzel az eredménnyel a magyar nők az EU-ban a 6. legrosszabb eredménnyel rendelkeznek, míg a férfiak a 7. legrosszabb helyen végeztek.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk