Búcsúzik az Operatív Törzs: hosszú ideig a mostani lesz az utolsó napi tájékoztatás

2020. június 17. 11:17

Az emúlt napokban világszerte tovább nőtt a koronavírus miatt fertőzöttek és az elhunytak száma, Magyarországon lezajlott az első hullám, de a koronavírus továbbra is jelen van az országban. Sajtótájékoztatót tart az operatív törzs, érkeznek a friss járványügyi statisztikák.

Szankciók az elmúlt hónapokban

A rendőrség ellenőrizte az üzletek korlátozott nyitvatartását is, 85 fő kapott figyelmeztetést, 73 fő bírságot, 115 fő feljelentést.

A kijárási korlátozás ellenőrzése során 26 756 fő figyelmeztetést, 13 146 fő bírságot, 11 504 fő feljelentést kapott.

A védelmi intézkedések betartásának ellenőrzése kapcsán 721 fő figyelmeztetést, 190 fő bírságot, 217 fő feljelentést kapott.

A házi karantén ellenőrzését 648 981 esetben hajtottak végre, szabálytalanságot az esetek 0,44 százalékában tapasztaltak.

Határforgalom

Kiss Róbert, rendőr alezredes is összefoglalja az elmúlt hónapok eseményeit, a határellenőrzés visszaállításáról, a veszélyhelyzet alatti, határokon keresztül történő személy- és teherforgalomról, a határátkelőkön a határellenőrzés megszüntetéséről.

Még jelen van a vírus

A pandémia még mindig tart, a vírus jelen van, az óvintézkedéseket a megfelelő mértékig szükséges fenntartani, mondta el Müller Cecília.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Importált esetek

Összesen 93 importált eset volt, ők külföldről hozták be a betegséget, Ausztriából 33, az Egyesült Királyságból 17, Olaszországból és Németországból 5-5, Spanyolországból és Törökországból 4-4, Franciaországból, Izraelből, Egyesült Államokból, Iránból és Svájcból 3-3, Hollandiából és Mexikóból 2-2, Csehországból, Portugáliából is 1-1 fertőzött érkezett. Összességében 98 százalékban magyar állampolgárok képezték az esetszámokat.   

Friss statisztikák

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismerteti a legfrissebb statisztikákat. Magyarországon 4078 igazolt fertőzöttet tartanak számon, az elmúlt 24 órában 1 új fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma 2-vel 567-re emelkedett. A gyógyultak száma 2547, az aktív fertőzöttek száma 964 fő, 210-en vannak kórházban, 16-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig összesen 242 139 laboratóriumi vizsgálatot végeztek. A fertőzöttek 57 százaléka nő, 43 százaléka férfi. Jellemzően az idős, krónikus betegségben szenvedőknél az alapbetegségre rakódik a koronavírusos megbetegedés, ez a legtöbb esetben az elhalálozás oka. Alapbetegség nélkül eddig 24 főt regisztráltak.

113 nap

Lakatos Tibor az elmúlt időszak eseményeit, tapasztalatait, eredményeit ismerteti. Az operatív törzs 113 napja működik, a hét minden napján végzi folyamatos munkáját.

Egyelőre az utolsó sajtótájékoztató

Mivel ma éjféltől megszűnik a veszélyhelyzet Magyarországon, ezért holnaptól nem tart sajtótájékoztatót az operatív törzs, de munkáját továbbra is végzi. Holnaptól a korábban megszokott módon folytatódik a kormányinfó, újságírói jelenléttel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem