27 °C Budapest
Operatív Törzs: megalakult a Járványügyi Bevetési Egység

Operatív Törzs: megalakult a Járványügyi Bevetési Egység

2020. június 16. 11:22

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, hogy a kormány ma várhatóan elfogadja a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló rendeletet. Megalakult a Járványügyi Bevetési Egység az Operatív Törzsön belül.

Kiss Róbert beszélt arról is, hogy az országgyűlés várhatóan ma meghozza a döntést a veszélyhelyzet megszüntetéséről, így feloldásra kerülhet az egészségügyi dolgozók, kormányzati tisztviselők utazási korlátozását is feloldhatják. Kinyithatnak a mozik, múzeumok is.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismerette, hogy mindössze 1 fővel nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. 2,5-ször annyian gyógyultak meg, ahány aktív fertőzött van jelenleg az országban - hívta fel a figyelmet és kiemelte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1000 alá csökkent.

Müller Cecília beszélt a nyári iskolai szünetről is: javasolta, hogy a szülők üljenek le gyermekeikkel és tervezzék meg a szünidő menetrendjét. Azt javasolja, hogy az óvintézkedések betartásával a nagyszülők is vigyázhatnak a gyermekekre, természetesen csak akkor, ha mindenki egészséges. Amennyiben a gyermek nyári táborba készül, a szülőknek javasolta egy olyan egészségügyi csomag összeállítását, amelyben a gyermeknek megvannak a főbb egészségügyi adatai is a naptej és szúnyogirtó spré mellett.

Külföldi utazás esetén mindenképp tájékozódjanak előre a szabályokról - kéri Müller Cecília. Ezt meg tudják tenni a konzuli szolgálat oldalán, illetve a WHO oldalán is követni lehet az adott ország járványügyi helyzetét. Fontos, hogy utazás előtt és alatt is tegyük meg a kellő óvintézkedéseket, kössenek biztosítást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nőtt a mérgezések száma

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány alatt nőtt az otthon alkalmazott és tartott vegyszerek száma a fertőtlenítés érdekében. Azonban ezek a szerek erősen mérgezők lehetnek, ezért mindig gyermekektől elzárva tartandók. Ugyanígy a nagyszülők, szülők gyógyszerei sem maradhatnak elől, mert mérgezéshez vezethet, ha a gyermek kezébe kerülnek ezek a szerek.

Cikkünk folyamatosan frissül.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?