Betört a gyilkos kínai koronavírus Európába: itt vannak fertőzöttek

2020. január 25. 08:31

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti bejelentése szerint Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus. Nohacsütörtöki értesülések szerint öt embert (négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban) kezelnek az Egyesült Királyságban is a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel; a francia az első megerősített eset Európában. Magyarországon egyelőre nincs érintettje a járványnak.

A francia miniszteri bejelentés szerint az első esetet Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében jelentették. Agnes Buzyn valószínűsítette, hogy további esetek is lesznek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki bejelentése szerint

nincs magyar érintettje a koronavírusnak.

Mindezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is megerősítette pénteken. Közleményük szerint Magyarországon nincs koronavírusos beteg és kevés az esélye a járványnak. Hozzátették: fokozottan figyelemmel kísérik a kínai koronavírus járványt, és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezt Szijjártó Péter is hangsúlyozta: bár nincs magyar érintett, ennek ellenére hoztak intéződéseket, a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte szorosan nyomon követik a fejleményeket, rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal, és ha valahol ez a vírus megjelenik és veszélyt jelenthet magyar állampolgárokra, azonnal figyelmeztetést adnak ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Garamszegi László Zsolt,az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója pedig arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést. Mint mondta, ez azért fontos, mert a vírus csupán 25 százalékban idéz elő súlyos tüneteket, így sokan nem mennek el orvoshoz. A betegség emiatt gyakran észrevétlen marad: a becslések szerint a hivatalosnál jóval több, ezer-kilencezer ember lehet érintett. Garamszegi László Zsolt kijelentette, hogy

nem zárható ki egy új világjárvány, viszont a halálos esetek eddig mind Kínában fordultak elő, és többnyire idős, beteg emberek veszítették életüket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem