14 °C Budapest
Százmilliókat oszt szét az állam ezeknek a magyaroknak

Százmilliókat oszt szét az állam ezeknek a magyaroknak

2019. augusztus 2. 21:01

Június végi viharkárok miatt lakhatatlanná vált egyházi és magántulajdonú ingatlanok kárenyhítésében segít a kormány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, közel 250 millió forinttal - derül ki a legfrissebb közlönyből.

A támogatás megállapításakor figyelembe vették, hogy a tulajdonos életvitelszerűen használta-e az érintett ingatlant és hogy volt-e rá biztosítása. A támogatás elsősorban a lakások lakhatóvá tételére szolgál, lakóingatlan vásárlására csak akkor fordítható, ha igazoltan nem lehet lakhatóvá tenni az épületet - számol be a Portfolio.

Lakásfelújításhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát! <<<KATT!

A gazdasági épületekre, kerítésekre, garázsokra, bérlakásokra nem jár támogatás, de még az sem részesülhet belőle, akinek a lakcíme nem a károsult épületbe volt bejelentve. Az egyházi épületek viszont külön támogatást élveznek, összesen 177,73 millió forint értékben, míg a lakóingatlanok helyreállítására 69,4 millió forintot szán az állam. A legnagyobb támogatási összeget, 60 millió forintot egy ajaki általános iskola és művészeti iskola kapja, míg a második legnagyobb összeget, 49 millió forintot egy kisvárdai gimnázium, általános iskola, kollégium és óvoda kapja.

Összesen 16 magántulajdonú épület és 33 egyházi tulajdonú épület részesült a támogatásból. A MABISZ adatai szerint a régióban a június végi viharokban 1,5 milliárd forintot meghaladó kár keletkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, több mint 15 000 kárbejelentést kaptak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?