15 °C Budapest
Eladták az MKB biztosítóit: mi lesz így az ügyfelekkel?

Eladták az MKB biztosítóit: mi lesz így az ügyfelekkel?

Pénzcentrum
2016. október 10. 15:10

Az MKB biztosítókat a CIG Pannónia vásárolja meg, az ügyfelek átadása azonban még egyelőre nem kezdődik meg. Az ügyeket egyelőre az eddig megszokott úton intézhetjük, az átadás jövőre történhet meg.

Pénteken derült ki, hogy az MKB két biztosítóját (általános és életbiztosító) a CIG Pannónia veszi meg.

Mi lesz most az ügyfelekkel?

Az MKB az alábbi tájékoztatást küldte a Pénzcentrum megkeresésére:

A tulajdonos változása nem érinti a biztosítók napi működését, ennek alapján az ügyfelekre semmilyen módon nincs hatással a folyamat, nincs teendőjük.

Ugyan a teendőkről kaptunk információt (nincs teendő), a válaszból azonban nem derült ki, hogy ezentúl hol tudnak ügyet intézni az ügyfelek. Erre viszont választ kaptunk a biztosító hétfői sajtótájékoztatóján:

Az ügyfélszolgálat és a bankfióki ügyintézés továbbra is rendelkezésre áll

 - mondta a Pénzcentrum kérdésére Kádár Gabriella, a CIG Pannónia életbiztosító vezérigazgatója. Az ügyfelek átvétele várhatóan a 2017 folyamán fog lezajlani, ehhez viszont további háttérmunkára van szükség, a változásokról az értesítást küldenek. A vezérigazgató megerősítette a korábbi értesülésünket is, miszerint az ügyfelek az átvételből nem fognak érzékelni semmit. A váltással egyébként a jövőben a CIG termékei is elérhetőek lehetnek az MKB fiókjaiban, ennek részletei azonban kidolgozás alatt állnak.

A biztosító tényleges eladásához egyébként dokumentumok beszerzésére van szükség, az engedélyek megszerzése akár már idén év végén is megtörténhet, van esély arra, hogy december 31-én megtörténjen az átadás.

Miért vették meg az MKB-t?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A CIG biztosításai között túlsúlyban vannak a unit-linked életbiztosítások, míg az MKB inkább kockázati és klasszikus megtakarításos életbiztosításokat értékesít, ezzel a termék-portfólió kiegyensúlyozottabb lesz.

A CIG termékeinek értékesítése ezentúl az MKB fiókjain keresztül is fog folyni, amely jó növekedési feltételeket biztosít. A biztosításközvetítők száma a jövőben csökkenhet, így a klasszikus ügynöki értékesítés helyett más értékesítési csatornák kerülhetnek előtérbe.

Egy bankkal közösen több, összeillő terméket tudnak értékesíteni (pl: hitelfedezeti biztosítás).

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?