0 °C Budapest

Már csak egy hónapod van: így szerezz ingyenbiztosítást

2015. november 28. 16:01

Minden véradó ingyenes balesetbiztosítást kap, ha 2015-ben legalább egyszer adott vért. Ez azt jelenti, hogy több mint 267 ezer magyar kap pénzt a biztosítótól, ha baleset éri. De pontosan mit kell tenni, hogy megkapjuk a biztosítást?

A napokban tudtuk meg, hogy akik 2015-ben vért adományoztak 2016-ban mindannyian jogosultak lesznek balesetbiztosításra, mivel az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) befizeti a teljes éves díjat helyettünk. Megkérdeztük a szolgáltató Union biztosítót, pontosan milyen térítést kapunk, ha baleset ér minket.

A biztosítás részletei egyébként 2016-tól lesznek elérhetőek a biztosító honlapján és a vérellátó helyeket egyaránt megtalálhatjuk a biztosítás feltételeit. Persze felmerülhet a kérdés: mégis mi az, amit "ingyen" kapunk?

Ha baleset ér minket, akkor gyakorlatilag egy baleseti kórházi napidíj jellegű juttatást kaphatunk, amely az egészségügyi intézményben töltött minden nap után 3 ezer forintot kaphatunk. Természetesen ennek van felső határa, egy huzamban legfeljebb 50 napot fizet ki a biztosító. Viszont, ha több baleset történik, akkor a térítés időszaka újraindul.

Hogyan igényelhetjük a biztosítást?

A balesetbiztosítás mindenkinek automatikusan jár, aki 2015-ben vért adott, így aki év végéig még elmegy vért adni, annak jövőre még lehet ingyenbiztosítása.

 A véradás maga egyébként nem jár adatszolgáltatással, a vérellátó csak akkor adja ki az adatainkat, ha benyújtjuk a biztosítási igényünket. Ekkor a biztosító ellenőrzi, hogy valóban adtunk-e vért 2015-ben. Ha úgy találja, hogy valóban adtunk vért, akkor pedig kifizeti a nekünk járó összeget.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Persze felmerül a kérdés, hogy mekkora díjat kellene fizetni ezért, ha külön igényelnénk ilyen biztosítást, azonban kórházi napi díj biztosítást jellemzően kiegészítő biztosításként kínálják a szolgáltatók életbiztosítás mellé. Az ingyenbiztosítás viszont egy különleges termék, amelyet az Union kifejezetten az OVSZ véradói számára fejlesztett.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
MEDIA1  |  2023. február 5. 12:22
Februártól a TV2 Csoport sportcsatornái közvetítik a Coupe de France mérkőzéseit. A most megkötött h...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?