Már csak egy hónapod van: így szerezz ingyenbiztosítást

2015. november 28. 16:01

Minden véradó ingyenes balesetbiztosítást kap, ha 2015-ben legalább egyszer adott vért. Ez azt jelenti, hogy több mint 267 ezer magyar kap pénzt a biztosítótól, ha baleset éri. De pontosan mit kell tenni, hogy megkapjuk a biztosítást?

A napokban tudtuk meg, hogy akik 2015-ben vért adományoztak 2016-ban mindannyian jogosultak lesznek balesetbiztosításra, mivel az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) befizeti a teljes éves díjat helyettünk. Megkérdeztük a szolgáltató Union biztosítót, pontosan milyen térítést kapunk, ha baleset ér minket.

A biztosítás részletei egyébként 2016-tól lesznek elérhetőek a biztosító honlapján és a vérellátó helyeket egyaránt megtalálhatjuk a biztosítás feltételeit. Persze felmerülhet a kérdés: mégis mi az, amit "ingyen" kapunk?

Ha baleset ér minket, akkor gyakorlatilag egy baleseti kórházi napidíj jellegű juttatást kaphatunk, amely az egészségügyi intézményben töltött minden nap után 3 ezer forintot kaphatunk. Természetesen ennek van felső határa, egy huzamban legfeljebb 50 napot fizet ki a biztosító. Viszont, ha több baleset történik, akkor a térítés időszaka újraindul.

Hogyan igényelhetjük a biztosítást?

A balesetbiztosítás mindenkinek automatikusan jár, aki 2015-ben vért adott, így aki év végéig még elmegy vért adni, annak jövőre még lehet ingyenbiztosítása.

 A véradás maga egyébként nem jár adatszolgáltatással, a vérellátó csak akkor adja ki az adatainkat, ha benyújtjuk a biztosítási igényünket. Ekkor a biztosító ellenőrzi, hogy valóban adtunk-e vért 2015-ben. Ha úgy találja, hogy valóban adtunk vért, akkor pedig kifizeti a nekünk járó összeget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze felmerül a kérdés, hogy mekkora díjat kellene fizetni ezért, ha külön igényelnénk ilyen biztosítást, azonban kórházi napi díj biztosítást jellemzően kiegészítő biztosításként kínálják a szolgáltatók életbiztosítás mellé. Az ingyenbiztosítás viszont egy különleges termék, amelyet az Union kifejezetten az OVSZ véradói számára fejlesztett.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. július 21. 18:27
A hét híreit még átjárta a múlt héten bejelentett adóemelés. Milyen hatása lehet a tranzakciós illet...
Holdblog  |  2024. július 21. 09:14
Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlv...
MEDIA1  |  2024. július 20. 19:31
Hogyan fordulhatott elő az, hogy beavatkozás nélkül végignézte a Való Világ 12 (VV12) készítőinek st...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem