3 °C Budapest

Így lopják szét a bőröndödet a reptéren + videó

2015. április 26. 13:01

Nem lehet eléggé figyelmeztetni a külföldre utazókat, hogy kössenek utasbiztosítást. Az alábbi rejtett kamerával készült videón megnézhetjük, mi történik a csomagjainkkal a repülőtéren, amikor azokat éppen nem látjuk.

A reptéren a poggyászkezelők munkája nem tűnik bonyolultnak. Feltenni a bőröndöket a gépre, aztán levenni újra és újra. De vajon mi történik, amikor nem látjuk a csomagjainkat? Néhányan alszanak egyet a raktárban, mások csak durván dobálják a bőröndöket, sajnos azonban akadnak olyanok is, akik kifosztják a csomagjainkat.

A következő videó rejtett kamerákkal készült, amin jól látható, hogy a Miami nemzetközi repülőtéren (MIA), hogyan válogatja ki az utazók bőröndjeiből az értékeket néhány ott dolgozó.

A probléma sokakat érint, ugyanis 2010-2014 között összesen 25 016 panasz érkezett elveszett értéktárgyakról a Miami repülőtéren. Ezzel a számmal Amerikában a MIA számít a 4. legveszélyesebb repülőtérnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A probléma tehát nem csak a videóban szerepelő reptéren jellemző. Érdemes felkészülnünk bármerre utazunk. Lelakatolhatjuk a bőröndünket, vagy kérhetünk rá fólia csomagolást, azonban vannak tolvajok, akiknek ez sem jelent akadályt.

Az utasbiztosítás nem csak a külföldi balesetek, betegségek esetén segítség, hanem akkor is, ha ellopják az értékeinket a poggyászunkból. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos utasbiztosítást kötni. Az út előtt ez ma már gyorsan és egyszerűen is megtehetjük a netes kalkulátorok segítségével. A biztosítások már napi egy csésze kávé árától elérhetőek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 30. 11:28
A dokumentumfilm már két fesztiválon is elismerésben részesült.
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
FudgElliott  |  2023. január 30. 09:26
Ez egy rendhagyó visszatekintő bejegyzés lesz. Többször nekem szegezték már a kérdést, van-e arról s...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 07:59
Fordulatot hozott a 2022-es év a nyugdíjasok anyagi helyzetében: hosszú idő után most először közele...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?