A legújabb trükk a magyar utakon: Téged is kifoszthatnak!

Pénzcentrum
2013. július 28. 13:02

Az utazóknak nem árt résen lenni, a rendőrség új trükkre figyelmezteti az autósokat.

Magyarország gyorsforgalmi útjain ismét trükkös módszerrel követtek el bűncselekményt, külföldiek sérelmére - figyelmezteti az autósokat a rendőrség.

Az idős házaspár 2013. július 21-én késő este lépte át a szlovák-magyar határt gépkocsijával. Rajkán, a határátkelőhely előtti parkolóban megálltak, hogy autópálya matricát vásároljanak. A feleség ezalatt az autóban várakozott, majd indultak tovább. Alig száz méter után észlelték a defektet.

A gépkocsi hátsó kereke teljesen lapos volt, azt feltehetően a parkolóban, késsel szúrták ki. A sértettek a kerékcsere alatt a gépkocsi ajtókat tárva hagyták, az első ülésen lévő női táskát a trükkös tolvajok észrevétlenül elvitték. A 70 éves külföldi férfi lopás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Meghallgatásakor elmondta, hogy a bűncselekménnyel összefüggő gyanús körülményt nem tapasztaltak, a feltételezett elkövetők személyére és gépkocsijuk típusára információt adni nem tudnak.

A leggyakoribb elkövetési magatartás, amikor a kiszemelt autójának kerekén sérülést okoznak, majd amikor az megállásra kényszerül, kerékcsere közben hajtják végre a bűncselekményt. De gyakori a fényjelzéssel, mutogatással való megtévesztés is, melynek során valamilyen nem létező műszaki hibára hivatkozva állítják meg az autóst. Mind a két esetben az elkövetők egyike felajánlja segítségét a hiba elhárítására, míg társa észrevétlenül eltulajdonítja a járműből az értékeket. Más esetekben pedig a kisebb forgalmú pihenőkben éjszaka - vagy akár nappal - információkérés ürügyén a figyelmet elterelve tulajdonítják el az értékeket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket javasolja a rendőrség:

  • Értékeid ne hagyd szem előtt az autóban, pénzed, okmányaid tartsd magadnál
  • A túl segítőkész idegenekkel szemben légy bizalmatlan
  • A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárd le az ajtókat
  • Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használj

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?