Visszatér a legendás márka: olcsóságot hoz a retró?

Pénzcentrum
2013. március 11. 11:31

RetróCSÉB néven újra elérhető lesz Magyarországon az egykori közkedvelt kockázati élet- és egészségbiztosítás. A több elemből álló új konstrukció egyszerű, kedvező árú, így hamar tömegtermék lehet a kockázati életbiztosítások piacán.

Március elsejétől újra létező fogalommá válik a CSÉB név a magyarországi biztosítási piacon az AEGON Biztosító RetróCSÉB nevű terméke révén. Ezzel a konstrukcióval - elődjéhez hasonlóan - olyan, kedvező árú csomaghoz juthatnak az ügyfelek, amely számos élet- és balesetbiztosítási kockázatra nyújt majd fedezetet.

"A magyarországi biztosítási piacon eddig viszonylag kevés figyelmet fordítottak a kockázati típusú termékekre a szereplők, és a díjbevétel töredéke származik ilyen konstrukciókból. Az társaság célja a RetróCSÉB bevezetésével az, hogy egy több elemből álló, ugyanakkor transzparens és megfizethető konstrukcióval egészítse ki kínálatot" - jelentette ki Tavaszi Beatrix, az AEGON Magyarország életbiztosítási termékfejlesztési igazgatója.

Innovatív konstrukciókra pedig szükség van, hiszen a hazai életbiztosítási piac 2012-ben is jelentős mértékben zsugorodott. A pénzügyi felügyelet adatai szerint tavaly 399 milliárd forintos díjbevételt értek el a hazai szereplők az életbiztosítási piacon, amely bő 9 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest. A visszaesés pedig két okkal magyarázható: egyrészt növekszik a lejáró, folyamatos díjas szerződések aránya, másrészt a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt csökken az új szerződéskötések mennyisége is.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?