33 °C Budapest

Újra razziázik a dohánykommandó

MTI
2013. február 15. 17:57

A nemdohányzók védelmében indít jövő hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat - jelentette be a helyettes tiszti főorvos pénteken Budapesten.

Szabó Enikő sajtótájékoztatóján elmondta: közterületeket, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, hivatalokat és bevásárlóközpontokat ellenőriznek majd, hogy betartják-e ott a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait.

A dohányzási szabályok betartásának ellenőrzése nem csak a hétköznapokra és a napi munkaidőre korlátozódik majd - hangsúlyozta Szabó Enikő, hozzátéve, a közegészségügyi felügyelők hétvégenként és éjszakánként is ellenőriznek majd.

Közölte: a kampányszerű akciókon kívül is rendszeresen ellenőriznek a tisztiorvosi szolgálat munkatársai, a jogszabály tavaly január elsejei szigorítása óta 57 500 ellenőrzést végeztek, és a három hónapos türelmi idő lejárta után 12 millió forintnyi bírságot szabtak ki.

A szakember kiemelte, hogy azokra a helyekre többször is visszamennek ellenőrizni, ahol korábban valamilyen szabálytalanságot találtak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legtöbb kihágást a vendéglátó- és szórakozóhelyeken, valamint a közterületeken tapasztalták az ellenőrök, de szabtak ki bírságot felsőoktatási intézményben és sportcentrumban is - mondta el Szabó Enikő.

A szállodákban tartott vizsgálatok során megállapították, hogy a szálláshelyek a törvény betartását illetően nem térnek el az átlagtól, mintegy ezer szállodából hatban találtak valamilyen problémát.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?