20 °C Budapest

Címke: nemdohányzók védelme (21 cikk)

Pénzcentrum | 2019. június 15. 07:02

Dúl a harc a magyar munkahelyeken: a cigiseknek mindent lehet?

Sok dolgozót foglalkoztat a kérdés, hogy a dohányzók (aki óránként legalább egy alkalommal kisurrannak a munkahelyükről cigarettázni) vajon elvégzik-e ugyanazt a mennyiségű munkát, mint a nemdohányzók. És egyáltalán, mint mond minderről a Munka törvénykönyve? Vajon szükséges-e a belső szabályozás, és melyek azok aza alapelvek, amelyeket mindenképpen be kell tartania munkaadóknak?

MTI | 2013. február 15. 17:57

Újra razziázik a dohánykommandó

A nemdohányzók védelmében indít jövő hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat - jelentette be a helyettes tiszti főorvos pénteken Budapesten.

Pénzcentrum | 2013. január 24. 13:08

Egy év alatt 12 milliós bírság a dohányzásért

Egy éve lépett hatályba a Nemdohányzók Védelméről Szóló Törvény módosítása, amely többek között megtiltotta a nyilvános zárt helyeken a dohányzást. Az ellenőrzéseket a népegészségügyi szakigazgatási szervek már a múlt év elején megkezdték. A türelmi időszakban elsősorban arra koncentráltak, hogy minden segítséget megadjanak az új szabályok alkalmazásához, április 1-jét követően viszont már nem lehetett elkerülni a büntetést.

MTI | 2013. január 14. 16:07

Gond nélkül eladják a cigit a kamaszoknak a magyar boltok felében

A 13-15 éves korú fiatalok 45 százaléka boltban veszi a cigarettát, s 43 százalékukat a vásárlásnál még soha nem utasították vissza életkoruk miatt - mondta az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) Dohányzás Fókuszpontjának vezetője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.