3 °C Budapest

Egy SMS-sel teljes biztonság az utazás alatt

Pénzcentrum
2012. október 4. 17:32

A nyaralási szezon végén, az ősz beálltával egyre több kedvezményes last minute ajánlatot, illetve hosszú hétvégés városlátogatást kínálnak az utazási irodák. A kedvező áraknak sokan nem tudnak ellenállni, és ha a szabadságból is maradt még, gyorsan útra kelhet az ember. A sietős pakolás közben ilyenkor sokszor nem jut idő a biztosításkötésre, vagy egyszerűen megfeledkezünk róla, és nélküle indulunk el, nagy kockázatot vállalva ezzel. A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) és a Telenor közös szolgáltatást indított, amelynek segítségével az utolsó pillanatban is gyorsan és egyszerűen köthető utasbiztosítás SMS-ben, mely az egészségügyi ellátáson kívül többek között gépjármű-, baleset-, poggyász- és felelősségbiztosítást is tartalmaz, valamint jogi segítséget is igényelhetünk vele.


Az akár útközben köthetünk biztosítást az EUB és a Telenor közösen indított Utasbiztosítás szolgáltatása segítségével. Az útnak indulást megelőző 30. naptól kezdődően egészen az országhatár elhagyásáig megköthető ez az új típusú biztosítás. Ehhez nem kell mást tenni, mint SMS-ben elküldeni a +36-20-8100-382-es (+36-20-8100-EUB) telefonszámra a biztosított nevét, születési évét, valamint az utazás kezdetének és végének időpontját, majd a válaszüzenetet 5 percen belül jóváhagyni. A sikeres biztosításkötést követően az EUB megküldi SMS-ben a segítségnyújtó szolgálat telefonszámát, valamint a kötvényszámot, mellyel a biztosítási szolgáltatások szükség esetén igénybe vehetők. A szolgáltatás igénybevételéhez elegendő univerzális egyenlegre vagy hitelkeretre van szüksége az ügyfélnek. Amennyiben az utazás meghiúsul, a szolgáltatás az indulás előtti napig bármikor, SMS-ben egyszerűen lemondható.

Az Utasbiztosítás szolgáltatás egészségügyi, utazási, jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, valamint baleset- és poggyászbiztosítást tartalmaz - utóbbi a műszaki cikkekre (pl. fényképezőgépre, kamerára, laptopra, mobiltelefonra) is fedezetet nyújt 100 000 Ft-ig. Az EUB limit nélkül vállalja a biztosított betegség vagy baleset miatt szükségessé váló hazaszállítását, amely pl. mentőrepülős szállítás esetén akár 10-12 millió forintba is kerülhet.

A biztosítás 24 órában elérhető, magyar nyelvű, telefonos orvosi tanácsadást is tartalmaz, valamint fedezetet nyújt számos népszerű szabadidős sportra, így többek között búvárkodásra 40 méteres mélységig, jetskire, vitorlázásra, quadozásra, illetve télen síelésre, snowboardra, szánkózásra, korcsolyázásra is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?