Egy SMS-sel teljes biztonság az utazás alatt

Pénzcentrum
2012. október 4. 17:32

A nyaralási szezon végén, az ősz beálltával egyre több kedvezményes last minute ajánlatot, illetve hosszú hétvégés városlátogatást kínálnak az utazási irodák. A kedvező áraknak sokan nem tudnak ellenállni, és ha a szabadságból is maradt még, gyorsan útra kelhet az ember. A sietős pakolás közben ilyenkor sokszor nem jut idő a biztosításkötésre, vagy egyszerűen megfeledkezünk róla, és nélküle indulunk el, nagy kockázatot vállalva ezzel. A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) és a Telenor közös szolgáltatást indított, amelynek segítségével az utolsó pillanatban is gyorsan és egyszerűen köthető utasbiztosítás SMS-ben, mely az egészségügyi ellátáson kívül többek között gépjármű-, baleset-, poggyász- és felelősségbiztosítást is tartalmaz, valamint jogi segítséget is igényelhetünk vele.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az akár útközben köthetünk biztosítást az EUB és a Telenor közösen indított Utasbiztosítás szolgáltatása segítségével. Az útnak indulást megelőző 30. naptól kezdődően egészen az országhatár elhagyásáig megköthető ez az új típusú biztosítás. Ehhez nem kell mást tenni, mint SMS-ben elküldeni a +36-20-8100-382-es (+36-20-8100-EUB) telefonszámra a biztosított nevét, születési évét, valamint az utazás kezdetének és végének időpontját, majd a válaszüzenetet 5 percen belül jóváhagyni. A sikeres biztosításkötést követően az EUB megküldi SMS-ben a segítségnyújtó szolgálat telefonszámát, valamint a kötvényszámot, mellyel a biztosítási szolgáltatások szükség esetén igénybe vehetők. A szolgáltatás igénybevételéhez elegendő univerzális egyenlegre vagy hitelkeretre van szüksége az ügyfélnek. Amennyiben az utazás meghiúsul, a szolgáltatás az indulás előtti napig bármikor, SMS-ben egyszerűen lemondható.

Az Utasbiztosítás szolgáltatás egészségügyi, utazási, jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, valamint baleset- és poggyászbiztosítást tartalmaz - utóbbi a műszaki cikkekre (pl. fényképezőgépre, kamerára, laptopra, mobiltelefonra) is fedezetet nyújt 100 000 Ft-ig. Az EUB limit nélkül vállalja a biztosított betegség vagy baleset miatt szükségessé váló hazaszállítását, amely pl. mentőrepülős szállítás esetén akár 10-12 millió forintba is kerülhet.

A biztosítás 24 órában elérhető, magyar nyelvű, telefonos orvosi tanácsadást is tartalmaz, valamint fedezetet nyújt számos népszerű szabadidős sportra, így többek között búvárkodásra 40 méteres mélységig, jetskire, vitorlázásra, quadozásra, illetve télen síelésre, snowboardra, szánkózásra, korcsolyázásra is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?