4 °C Budapest

Nyaralni indulsz? Ezen is múlhat a felhőtlen pihenés

Pénzcentrum
2012. június 5. 11:17

A külföldre utazók döntő többsége a minőségi, nagyobb biztonságot nyújtó utasbiztosításokat keresi az idén. Miközben nő a megkötött utasbiztosítások száma, tovább emelkedett a bankkártyás fizetések aránya is, köszönhetően annak, hogy erősödik az internetes értékesítésbe vetett bizalom.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A külföldre induló hazai turisták egyre nagyobb része figyel oda arra, hogy ne hagyja el az orsztághatárt megfelelő védelem nélkül - a többség felismerte már, hogy egy kisebb baleset is jelentős anyagi következményekkel járhat, egy nem várt esemény nem csak a nyaralást teheti tönkre, hanem a családi költségvetést is - derül ki a Netrisk.hu legfrisebb piaci jelentéséből.

Ugyanakkor láthatóan nő a biztonság iránti igény is, immáron a magasabb szolgáltatási színvonalat kínáló termékeket választják az ügyfelek. A legolcsóbb biztosítások már fejenként napi néhány száz forintért kínálnak alapvető védelmet, ám az utazások árához képest elhanyagolható összeget jelentenek az exkluzív szolgáltatásokat kínáló csomagok is, hiszen nem teszik ki a nyaralásra fordított összeg fél százalékát sem.

A pénzügyi tudatosság növekedését jelzi, hogy az ügyfelek már nem elégednek meg az árak összevetésével, döntésükben fontos szempont az is, milyen értéket kapnak a pénzükért - véli Sebestyén László,  a biztosítási portál vezérigazgatója. A legtöbben az ár mellett a külföldi egészségügyi ellátás felső határát tartják fontosnak, míg a harmadik helyen a pogyászbiztosítás, a negyediken a műszaki cikkek biztosításának értéke szerepel, a legkevésbé pedig a maradandó sérülések után fizetett kártérítés összege fontos az utazók számára.

A magyarok egyébként átlagosan a nyaralás előtt 4 nappal kötik meg az utasbiztosításaikat, miközben az utlemondási biztosításokra legkésőbb öt-hét nappal indulás előtt szerződni kell. A későn ébredők elesnek attól a lehetőségtől, hogy visszakapják a már kifizetett, akár több százezer forintos összeget, ha az utazás bármilyen okból meghíusulna (akár egy egyszerű betegség, akár egy bírósági idézés vagy a munkahely elvesztése miatt).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20