-4 °C Budapest

Biztosítás leégés ellen: napi 5 ezerért az árnyékban

Pénzcentrum
2012. június 10. 14:35

Lassan véget ér az iskolaév, egyre többen tervezik a nyaralást. A külföldi vakáció helyszínétől, a kedvenc szabadidős tevékenységtől függetlenül igaz: utasbiztosítás nélkül elindulni nagy kockázatot jelent, hiszen bármikor történhet olyan baleset, amely nemcsak a pihenést teszi tönkre, de a váratlan kiadások az utazás árának többszörösét is elérhetik.

A balesetek, betegségek soha nem jönnek jókor, főleg egy külföldi nyaralás alatt keseríthetik meg életünket. Sokan számítanak az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) védelmére a vakáció alatt, azonban jó tudni, hogy országonként változó, milyen ellátást kapunk a kártya használatával, kell-e például önrészt fizetnünk. Egy utasbiztosítás akkor is segítséget nyújt, ha olyan országba utazunk, amelyre az EEK nem terjed ki, és a poggyászkárokat, felelősségi károkat, a beteglátogatás költségeit is térítheti.

A K&H Biztosítónál 2012. június 8-tól online érhetőek el azok az új utasbiztosítási csomagok, amelyek között találhatunk a habitusunkhoz és nyaralási szokásainkhoz leginkább illőt. Köthetünk városnézéshez, hosszú külföldi útra, tengerparti nyaraláshoz, part menti vitorlázásra, veszélyes sportokra, búvárkodásra, tengeren túli utazásokhoz kialakított biztosítást. Bármelyik lehetőség mellett döntünk, valamennyiből találunk alap, emelt és ideál díjcsomagot, így pénztárcánk és a lehetséges kockázatok ismeretében gondolhatjuk át, milyen összegű fedezetre lehet szükségünk baj esetén.

Sokan egy közeli mediterrán országban töltik nyári pihenésüket, nekik hasznos a tengerparti csomag, amely még arra is kínál kártérítést, ha leégés miatt nem mehetünk közvetlen napfényre. Biztosítás birtokában is fontos, hogy megfogadjuk a bőrgyógyászok intelmeit, mégis előfordulhat, hogy a helyi klíma ismeretének hiányában nem készülünk fel megfelelően a napozásra. Ha természetes napsugárzás hatására leégünk, napszúrást kapunk, vagy korábban nem diagnosztizált allergia miatt az orvosi vélemény szerint tartózkodnunk kell a közvetlen napfénytől, erre az időszakra napi 5 000 Ft kártérítést nyújt a biztosító az orvosi elbocsátást követően legfeljebb 5 napra vagy a hazautazás napjáig. Jó néhány sporthoz költséges felszerelések szükségesek. Amennyiben ezek eltűnnek, vagy balesetben megrongálódnak, a poggyászbiztosítás keretében erre is fedezetet kapunk akár 300 000 Ft értékben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 29. 15:51
Egy, a magyar miniszterelnökkel folytatott sajtóbeszélgetésen résztvevő német újságíró megírta, hogy...
Bankmonitor  |  2023. január 29. 12:20
A jelen gazdasági helyzet nem éppen könnyű terep. Legyen szó bármilyen élethelyzetről, mindenkinek é...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?