Gyerekkel utazol? Erre mindenképp figyelj!

Pénzcentrum
2012. június 15. 13:12

Kezdetét vette a nyár és ezzel együtt beindult a családi utazások menetrendszerű tervezése: szállás foglalása, közlekedési eszköz szervezése, pénznem váltása, azonban még mindig sokan azt hiszik, hogy spórolhatnak költségeiken, ha nem kötnek utasbiztosítást.

A külföldi utazásra, vagy belföldi nyaralásra akár hosszú hónapokon át készülünk, és jelentős összegeket költünk a tökéletes élményék megszerzésére, a biztosítás azonban - sajnálatos módon - Magyarországon a Groupama Garancia Biztosító adatai alapján csak minden harmadik utazónak jut eszébe.

Az utóbbi időben történt tragédiák újra az utasbiztosítások szükségességére irányították a figyelmet, mégsem eredményeztek érzékelhető változást a magyar utas szemléletben. Pedig már napi egy gombóc fagylalt árának díjából szükség esetén milliós nagyságrendű költségeket vállal át a biztosító.

Elsősorban a szülő felelőssége a gyermek megfelelő védelme,"Természetes módon a szülők gyermekeiket hamarabb elviszik az orvoshoz, még kisebb problémák esetén is, mintha önmagukkal történne baj. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az adataink alapján a 18 év alatti utasok orvosi kezelésének költsége az átlagkár fele volt, azonban a balestek gyakoriságát tekintve duplája az átlagnak." - mondta Karsai Márta a Groupama Garancia Biztosító biztosításszakmai szakértője.

Dr. Esküdt Ágnes a XI. kerületi gyermekorvosi rendelő gyermekorvosának tapasztalatai szerint a nyári időszakban, első sorban a kánikulával, illetve a nagy meleggel összefüggő betegségek a leggyakoribbak, de a tipikus nyári gyermekbaleseteket tekintve hasonló mértékben érkeznek hozzá vízi és szabadtéri sporttevékenységek, illetve játékok kapcsán szerzett sérülésekkel.

"Nyáron a megfelelő fényvédelem szerepe kiemelten fontos és első sorban a szülők feladata, hogy megóvják a gyermeküket a kellemetlen leégéstől, napszúrástól és folyamatosan biztosítsák gyermekeik számára a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztást, ugyanis a gyerekeknek a felnőttekhez képest sokkal intenzívebb a folyadékcseréje. Ebből eredően számukra fokozott veszélyt jelenthet a szomjazás."- mondta a doktornő.

A biztosító adatai alapján a leggyakoribb probléma a gyerekeknél a gyomorhurut, de hasonlóan gyakori még az allergia, a láz, a fülgyulladás, a vírusfertőzés, és a torokgyulladás is. Azonban a nyári utazás során felmerülő tipikus gyerekbalesetnek minősülnek, a horzsolás okozta sérülések, fejsérülések, illetve a tengerparti balesetek, (pl.: tengeri sün okozta szúrások), melyek ellen szinte lehetetlen felkészülni.

Hogyan figyelhetünk még a gyermekek megfelelő védelmére?

• Ha az utazás során hosszabb kirándulást is tervezünk, fokozottan érdemes figyelni a kullancscsípések megelőzésére. Javasolt módszer: kullancs elleni spray, illetve zárt ruházat.
• Nyáron jellemzőek az ételmérgezéssel összefüggő hasfájások, hasmenések is. Lehetőség szerint érdemes felkészítenünk a gyermeket a romlékony ételek kerülésére és a megfelelő higiéniára. Semmiképpen se hagyjuk, hogy mosatlan gyümölcsöt egyen!
• Amennyiben hosszan tartó utazásra készülünk a rosszullétre hajlamos gyermeket érdemes az út előtt felkészíteni. Felnőttek és gyermekek esetében is hatékony megoldást jelenthet a probiotikum.
• Ne hagyjuk a kis gyermekeket felnőtt felügyelete nélkül a parton, vagy a vízben játszani!
• Kössünk biztosítást! Európán belül jellemzően megfelelő egészségügyi szolgáltatásra számíthatunk, de biztosítás nélkül valóban nagyon drága és veszélyes utazásra vállalkozunk.

Még az utolsó nap sem késő, ne induljunk el biztosítás nélkül!

A költségek egyszeri orvosi vizit esetén a néhány tízezer forintos ellátástól egészen az 1 000 EUR-s ellátásig terjedhetnek, az üdülőhelyeken általában magasabbak, és az itt működő rendelők, magánkórházak gyakran nem fogadják el az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Utasbiztosítás nélkül a betegnek a helyszínen, saját zsebből kell kifizetnie az ellátás költségeit. 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Kiszámoló  |  2022. december 7. 10:54
Nem akartam írni róla, de annyian kértétek, hát írok egy keveset Matolcsy jegybankelnök beszédéről,...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?