1 °C Budapest

Olcsóbb lehet az utasbiztosítás a hosszú hétvégékre

Pénzcentrum
2012. április 26. 12:03

Hosszú hétvégére szóló biztosítást kínál ügyfeleinek a Posta Biztosító. A pár napra utazók tíz százalékkal olcsóbban köthetnek utasbiztosítást az extra napos hétvégékre - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Meglepő adat, hogy a szomszédos országokba utazók alig 20-30 százaléka köt utasbiztosítást. A belföldi utak esetén, és főleg a hosszú hétvégéken ez az arány még kisebb lehet, miközben az utasbiztosítások díja egy teljes utazás költségvetésén belül elenyésző tétel, csupán néhány ezer forint.

"A statisztikák alapján jól látszik, hogy az utasbiztosítási penetráció relatív alacsony szintjét nem feltétlenül a belföldi vagy külföldi utazások számának visszaesése okozza, hanem az, hogy egy utazás tervezésénél a teljes költségvetésbe még mindig nem épült be a biztosítás díja" - mondja Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója. "Különösen igaz ez a hosszú hétvégékre tervezett utazásokra, melyeket a legtöbben nem tekintenek igazi utazásnak, holott ezeken az utakon ugyanúgy bekövetkezhetnek komoly károk".

Erre a jelenségre próbálja felhívni a figyelmet a Posta Biztosító, és kifejezetten ezekre az esetekre kínálja kedvezményes díjon utasbiztosítását az idei év tavaszától.

"Hosszú hétvégékre kínált utasbiztosításunk minden fontos paraméterében megegyezik a klasszikus termékünkkel, akár a fedezeti szintekről, akár a szolgáltatási színvonalról legyen szó, de a hosszú hétvégék előtt kötőknek 10 százalék kedvezményt adunk a biztosítás díjából, amivel egyfajta szemléletbeli változást próbálunk elérni" - magyarázta Pandurics Anett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kedvezményt csak a hosszú hétvégét megelőző két munkanapon lehet igényelni, minimum három napos utazásokra, amennyiben a biztosítás kezdőnapja a hosszú hétvégére vagy az azt megelőző két munkanap valamelyikére esik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 09:07
Pikó András, Budapest VIII. kerülete, Józsefváros Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színekben megválasz...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?