10 °C Budapest

Tragédia az álomnyaraláson: milliókba került a baleset

2011. május 15. 09:02

Sokan már tervezik a nyaralást, nézik a szebbnél szebb utazási ajánlatokat, méregetik a családi kasszát. Az üdülési piacon tavaly óta jelentős változások történtek, Tunézia és Egyiptom a zavargások miatt olcsóbb célpont lehet, viszont a tavalyi sláger Törökország éppen emiatt drágulhat. Függetlenül attól, melyik ország lesz végül a nyaralás helyszíne, utasbiztosítás nélkül nagy kockázatot vállalunk: bármikor történhet olyan baleset, ami nemcsak a pihenést teszi tönkre, hanem a költségeket is jelentősen növelheti. A váratlan kiadások pedig az utazás árának többszörösét is elérhetik.

Az idei év első hónapjaiban a tavalyinál lényegesen kevesebb foglalást regisztráltak az utazási irodák az arab országokban kialakult konfliktusok miatt. A magyar turisták kedvelt és bevált célpontjai között több olyan észak-afrikai ország is szerepel - Egyiptom, Tunézia -, ahol zavargások törtek ki. Emiatt valószínűleg sokan kivárnak, hátha stabilizálódik a helyzet, illetve tovább csökken az utazások díja. Akárhogy is döntenek az utazni vágyók, a biztosítást nem szabad elfelejteni, mert hiába választották ki a legkedvezményesebb utazást, ha egy váratlan esemény miatt - biztosítás nélkül - végül a többszörösét kell kifizetniük.

Nem várt nehézség, váratlan fordulat pedig többféle lehet. Megbetegedhetnek az otthon hagyott családtagok, betörhetnek otthon az üres lakásba. Ilyenkor nem mindegy, hogy az azonnali hazaút költségeit saját zsebből kell kifizetni, vagy erre is kiterjedő biztosítást kötöttünk. Ha az utazókkal történik baleset külföldön, az ezzel kapcsolatos kórházi és szállítási kiadások a több millió forintot is elérhetik. Az utasbiztosításon ezért nem szabad spórolni, mert óriási a különbség a biztosítás díja, és az elkerülhető kárösszeg között.

 


"A legkülönbözőbb esetek érkeznek hozzánk, de mindegyikben közös elem, hogy biztosítás nélkül akár évekre is eladósodhatott volna a károsult. Egyik ügyfelünk például Thaiföldön eltörte a bokáját. Operálni kellett, s a balesettel kapcsolatos kórházi költségek 1,5 millió forintba kerültek. Vagy említhetném azt az esetet, amikor az Egyesült Államokban autóbalesetet szenvedett ügyfelünket helikopterrel szállították a kórházba és csak a szállítás kb. 2 millió forint volt. Ugyanitt például egy váratlan és életmentő vakbélműtét teljes költsége akár a 25 000 dollárt is elérheti. Nem mindegy, hogy az ijedtség és a gyógyulás után még egy ekkora költséget is ki kell-e fizetnie a károsultnak, vagy van mögötte egy biztosító, aki helytáll." - mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az utazás közben előforduló váratlan költségekhez képest a biztosításért nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Napi 500 forint alatt is elérhető már utasbiztosítás, viszont mindenképpen érdemes arra figyelni, hogy feltétlenül tartalmazzon egészségügyi, utazási és balesetbiztosítást, valamint fedezze a poggyászkárokat, mert ezekre lehet a legnagyobb szükség. A jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás is hasznos szolgáltatás, ezek gyakran részei is az alapbiztosításnak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 13:12
Az uniós értékek magyarországi érvényesüléséről szóló új EP-állásfoglalás számos aggodalmat fogalmaz...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm