12 °C Budapest

K&H: télen több az egészségügyi kárkifizetés

2011. február 23. 20:02

Becslések szerint idén is több százezer honfitársunk indult síelni vagy tervez síelést a következő hetekben. A síelés azonban nemcsak örömöt, hanem komoly veszélyeket is rejt. A K&H Biztosító adataiból kiderül, hogy síeléskor történt balesetek miatt a téli szezonban teljesített utasbiztosítási kárkifizetéseknél látványosan megnő az egészségügyi költségek aránya. Ezért akár utazási irodán keresztül vagy iskolai, családi, baráti szervezésben vágunk neki a lejtőknek, nem szabad megfeledkeznünk az utasbiztosításról. Kiskorú gyermekek vagy csoportos szerződéskor ráadásul jelentős kedvezményeket érvényesíthetnek az utazók. Februártól pedig már közvetlenül a biztosító honlapján megköthető az utasbiztosítás.

A síbaleseteknél gyakori a végtagtörés vagy fejsérülés. Nagyon fontos ezért, hogy minden gyerek, de lehetőleg a felnőttek is viseljenek bukósisakot és tartsák be a pályák írott és íratlan szabályait. Sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat baleset. Még kisebb sérülésnél is megtörténhet, hogy a külföldi egészségügyi ellátás költsége milliós összegre rúg. Ha például egy síelő bokája olyan hegyoldalon törik el vagy ficamodik ki, ahonnan csak helikopterrel lehet lehozni, a teljes utazás költségének 10-20-szorosát is elviheti a mentés és ellátás számlája. Napi pár száz forintos biztosítással pedig legalább a baleset pénzügyi következményeit ki lehetne védeni.


Kaszab Attila

"Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy a téli időszakban a síelés kapcsán bejelentett sérülések száma és az egészségügyi költségek aránya jelentősen megnő a kárkifizetések között. Míg nyáron elsősorban a segítségnyújtási szolgáltatásokat és biztosítást veszik igénybe az utazók, a téli időszakban magasabb az orvosi, kórházi ellátás, gyógyszerek költségének aránya.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a téli időszakban több a baleset vagy betegség és az ezekkel kapcsolatban felmerült kiadás. Nyáron inkább információt kérnek vagy a segítség megszervezését, illetve ilyenkor a károk jobban eloszlanak, mert gyakoribbak az egyéb károk is, például poggyászkárok, jogvédelemmel kapcsolatos károk, járat vagy utazási késések miatti kártérítés".- mondta el Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


"A téli időszakban az emelt csomagok aránya magasabb, mint bármikor máskor. Ennek az lehet az oka, hogy a téli, "síelős" szezonban az ügyfelek inkább a magasabb szolgáltatást nyújtó csomagokat választják, mert jobban félnek egy esetleges kártól illetve annak nagyságától. Az emelt csomag választásának aránya a téli hónapokat leszámítva stagnál, és a téli hónapokban tér csak el ettől a szinttől. Azoknak sem szabad utasbiztosítás nélkül útra kelniük, akiknek nem jutott idejük a személyes szerződéskötésre. Ma már a legtöbb biztosítónál online is lehetőség van utasbiztosítást kötni, akár az indulás napján. Tehát ha a határ felé tartva jut eszünkbe, hogy még nincs utasbiztosításunk, pl. egy okostelefonról akár út közben is pótolhatjuk az egész társaság számára. Az online szerződéskötéssel nemcsak időt, hanem további költséget is lehet spórolni. Csoportok és családdal utazó gyermekek számára ráadásul jelentős további díjkedvezmények is találhatók, ezért mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni" - tette hozzá a szakember.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 09:03
Nem finanszírozza tovább a Ludas Mátyás című lap veszteségeit a Kocsis Kiadó. A havilap most jelenik...
Holdblog  |  2024. április 25. 06:51
Soft landing, azaz puha landolás. A végső kimenetel, amiben a 2021 végi, első poszt-Covid inflációs...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm