22 °C Budapest

Biztosítás nélkül utazik a magyarok kétharmada

2010. augusztus 4. 14:32

Biztosítás nélkül utazik a külföldön nyaraló magyarok kétharmada. Azok a családok, amelyek erre szánnak pénzt, egy átlagos nyaralás alatt 12-16 ezer forintos utasbiztosítási díjat fizetnek.

Az utasok gyakran egyáltalán nincsenek tisztában azzal, pontosan mire is szól a szerződésük. Sokan abban bíznak, hogy szükség esetén a bankkártyába épített biztosításuk fedezi majd a költségeket, ám az csak minimális egészségügyi szolgáltatásra elég, de már a kórházba szállítás és ellátás költségeire is kevés. Éppen ezért sok bank kiegészítő biztosítást is kínál a kártyák mellé - figyelmeztet egy biztosítási alkusz cég.

A magyarok többsége annyira bízik a bankkártyájához tartozó biztosításban, hogy nem köt kiegészítő szerződést a külföldi nyaralása idejére sem. Nem tudják ugyanis, hogy, a kártyákba épített díj csak igen kevés alap egészségügyi szolgáltatásra elég, amit mindenképpen ki kell egészíteni, például az egyre népszerűbb Európai Egészségbiztosítási Kártyával - olvasható a CLB Független Biztosítási Alkusz cég elemzésében, amelyben a magyarok utazási szokásait összegezték. A külföldre utazók többsége azért nem költ még biztosításra is, mert úgy gondolja, "csak ide a közelbe", vagyis a 200-300 kilométerre fekvő szomszédos országok egyikébe ugrik át, s ilyen rövid úton nem történhet nagy baj - ismertette a felmérés részleteit Németh Péter, a CLB értékesítési és marketing igazgatója.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy még az Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) kiváltható ingyenes EU kártyával is érhetik meglepetések az embert. A kártya érvényes ugyan az uniós tagállamokban - de csak a kijelölt egészségügyi központokban - ám mindez nem fedezi az esetleges autós- és poggyászkárokat. Németh szerint ezért a kettő együtt, vagyis a kártya és a kiegészítő utasbiztosítás nyújt kielégítő védelmet. Ennek ellenére indulás előtt ajánlott tájékozódni a cél ország társadalombiztosítási rendszeréről. Érdemes végigböngészni az Egészségbiztosítási Pénztár honlapját, vagy telefonon érdeklődni az EU vonalon 06 40 200 347 - javasolja a szakértő.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 5. 05:00
Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk,...
MEDIA1  |  2022. július 4. 21:15
A Media1 azt is megtudta, hogy Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok hírigazgatója a Megafon Központhoz...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?