A januári földrengéskárok 70%-át már lezárta a Groupama

2011. február 21. 16:52

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt hetekben összesen csaknem 3000 bejelentés érkezett a januári földrengéskárok kapcsán, és a legfrissebb adatok alapján értékük meghaladja a 380 millió forintot.

A társaság kárszakértői továbbra is kiemelten kezelik az Nyugat-Magyarországon bekövetkezett földrengés okozta károk felmérését és mindent megtesznek, hogy a lehető legnagyobb segítséget biztosítsák ügyfeleik részére. Az eddig bejelentett 2975 kár több mint 80%-a szemlézésre, 2069 kár pedig már lezárásra is került, több mint 160 millió forintnyi kifizetéssel. A kárbejelentések alapján a károk nagyságának végső értéke összességében várhatóan meghaladja a 380 millió forintot.

A felmérés és az adatok feldolgozása továbbra is folyamatos és gyorsított ütemben zajlik. A legtöbb káresetet Észak-Dunántúlon regisztrálták, 2102 bejelentéssel és a legutolsó információk alapján az ebből a térségből érkezett kárbejelentések értéke elérte a 270 millió forintot, amelyből a biztosító 70%-os feldolgozottságnál 138 millió forintot már ki is fizetett az érintettek részére.

A bejelentett károk, ahogyan arra számítani is lehetett, jellemzően elsősorban épületben bekövetkezett károk, pl: repedések, vakolatomlások voltak. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a biztosító jelenleg is alkalmazza telefonos kárrendezését, aminek köszönhetően az igények gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek. Nagyobb károk esetében lehetőség van kárelőleg igénylésére.

Az ügyintézés során a kárigény jogosságának megállapításáig, a biztosító munkatársai telefonon keresztül veszik fel a kapcsolatot az ügyféllel és további tájékoztatást nyújtanak a kárügy aktuális helyzetéről, valamint szükséges információ vagy hivatalos irat benyújtásáról.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A társaság a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, a honlapon keresztül online, TeleCenteren a +36 1 467 3500 telefonszámon, faxon, illetve e-mailben a következő címen is megtehetőek: karbejelentes@groupamagarancia.hu.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16