27 °C Budapest

A januári földrengéskárok 70%-át már lezárta a Groupama

2011. február 21. 16:52

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt hetekben összesen csaknem 3000 bejelentés érkezett a januári földrengéskárok kapcsán, és a legfrissebb adatok alapján értékük meghaladja a 380 millió forintot.

A társaság kárszakértői továbbra is kiemelten kezelik az Nyugat-Magyarországon bekövetkezett földrengés okozta károk felmérését és mindent megtesznek, hogy a lehető legnagyobb segítséget biztosítsák ügyfeleik részére. Az eddig bejelentett 2975 kár több mint 80%-a szemlézésre, 2069 kár pedig már lezárásra is került, több mint 160 millió forintnyi kifizetéssel. A kárbejelentések alapján a károk nagyságának végső értéke összességében várhatóan meghaladja a 380 millió forintot.

A felmérés és az adatok feldolgozása továbbra is folyamatos és gyorsított ütemben zajlik. A legtöbb káresetet Észak-Dunántúlon regisztrálták, 2102 bejelentéssel és a legutolsó információk alapján az ebből a térségből érkezett kárbejelentések értéke elérte a 270 millió forintot, amelyből a biztosító 70%-os feldolgozottságnál 138 millió forintot már ki is fizetett az érintettek részére.

A bejelentett károk, ahogyan arra számítani is lehetett, jellemzően elsősorban épületben bekövetkezett károk, pl: repedések, vakolatomlások voltak. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a biztosító jelenleg is alkalmazza telefonos kárrendezését, aminek köszönhetően az igények gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek. Nagyobb károk esetében lehetőség van kárelőleg igénylésére.

Az ügyintézés során a kárigény jogosságának megállapításáig, a biztosító munkatársai telefonon keresztül veszik fel a kapcsolatot az ügyféllel és további tájékoztatást nyújtanak a kárügy aktuális helyzetéről, valamint szükséges információ vagy hivatalos irat benyújtásáról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A társaság a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, a honlapon keresztül online, TeleCenteren a +36 1 467 3500 telefonszámon, faxon, illetve e-mailben a következő címen is megtehetőek: karbejelentes@groupamagarancia.hu.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?