17 °C Budapest

KÖBE: már önálló kátyúkár biztosítás is köthető

2011. február 10. 18:02

A Közlekedési Biztosító Egyesületnél (KÖBE) mostantól önálló kátyúkár biztosítást is lehet kötni - közölte az egyesület.

Tavaly a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szakemberei a társaság által kezelt 1 063 kilométeres szakaszon - ezek a fő- és tömegközlekedési utak - összesen 21 621 kátyút regisztráltak. Évente mintegy ezer autós kísérli meg elismertetni a közúti kátyúk okozta kárát, de mindössze a károsultak fele jut pénzhez. A KÖBE a tavalyi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) kampányban vezette be a kátyúkár biztosítást, amit kiegészítésként lehetett kérni az egyesületnél kötött kgfb mellé, külön díj ellenében. A kiegészítő biztosítást eddig több ezren kötötték meg.

A mostantól önállóan is köthető biztosítás alapján 30 ezer forintig téríti meg a kátyúkárt a KÖBE, amely felhívja a figyelmet, hogy a kárt dokumentálni kell, legjobb, ha a károsult rendőrt hív, és fényképet készít a kátyúról, valamint a kocsiban keletkezett kárról. Amennyiben a kár meghaladja a 30 ezer forintot, azt a közút kezelője viseli.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) korábban szintén közleményben hívta fel a figyelmet a kátyúkárok dokumentálásának fontosságára, hangsúlyozva, hogy a kátyúról olyan fényképet kell készíteni, amely alapján a helyszín is azonosítható. A szövetség közölte azt is: a kátyú miatt kárt szenvedett autós a közút kezelőjéhez fordulhat kára megtérítéséért.

Az országos utakon keletkezett kárral a Magyar Közút Zrt.-hez, míg a településeken belüli utakon elszenvedett kár esetében a helyi önkormányzathoz kell fordulni. Kivétel Budapest, ahol a fő- és tömegközlekedési utak kezelője a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., míg a többi út a kerületeké. Az autópályák kezelője pedig az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 18:41
A portált működtető egyesület annak idején már az elindítására is kapott pénzt.
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?