24 °C Budapest

Horror a Lidl-nél: sokkos állapotban feküdt

Pénzcentrum
2011. január 26. 14:02

Horrorfilmbe illő baleset történt egy közép-angliai város Lidl-áruházának parkolójában, ahol egy ott közlekedő gyalogost gázoltak el. A férfi megmentéséhez az áruház dolgozóinak lélekjelenlétére is szükség volt.

A Bracknell Forest Standard című helyi lap beszámolója szerint az eset még január első hetében történt: dél körül egy halálra rémült nő rohant be a Lidl-be, a dolgozók segítségét kérve.


Itt történt a baleset(Fotó: getbracknell.co.uk)


A dolgozók közül többen kiszaladtak az áruház parkolójába, ahol egy 40 év körüli férfi feküdt a földön, sokkos állapotban. Az elgázolt gyalogos jobb lába teljesen összeroncsolódott, és -a szemtanúk beszámolója szerint- térdtől lefelé teljesen eldeformálódott.

Az egyik bolti eladó azonnal elkezdte az elsősegélynyújtást, övével elszorította a lábat, és rögtön hívták a mentőket is. Kórházi források szerint a sérült állapota sokat javult az elmúlt hetekben, az orvosok várakozása szerint teljesen fel fog épülni. A rendőrök elfogták a vétkes sofőrt is, akinek bíróság előtt kell felelnie gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt.

Sokan nem tudják, hogy az áruházi parkolókra is ugyanúgy érvényes a KRESZ, mint a közúton. Ezeken a helyek érdemes nagy óvatossággal, lassan közlekedni, hiszen jelentős a gyalogosforgalom.

Az autósok is veszélyben vannak?

Nem új keletű, mégis figyelemre méltó jelenség az a bűnelkövetési forma, ami leginkább bevásárlóközpontok, nagyáruházak parkolóiban dívik. A gyanútlanul autója csomagtartójába pakoló autós figyelmét elterelik holmi mondvacsinált ürüggyel, miközben a csapatban dolgozó elkövetők egyik tagja lenyúlja a sofőr rendszerint első ülésre bedobott kézitáskáját.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megelőzés, az abszolút odafigyelés lehet az egyik lehetséges ellenszer, vallják a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei. Hiszen miközben újabb és újabb elkövetői csoportokat fülel le a rendőrség, újabb és újabb elkövetői csoportok tűnnek fel. A rendszerint gyerekkorúakból, fiatalokból, vagy fiatal felnőttekből álló tolvaj csapatok jól megszervezetten, hihetetlen szemfényvesztő módon végzik a dolgukat. Amíg az egyikőjük kórház, vasútállomás, vagy adott esetben másik bevásárló központ felől érdeklődik a gyanútlanul pakolászó autóstól, addig társa már nyitja is első ajtót és viszi az ott hagyott értékeket rejtő táskát.

Tavaly több alkalommal fogtak el elkövetői csoportokat a rendőrök, de a legnagyobb igyekezetük ellenére, mintha újra termelődnének. Gyakorlatilag azok az üzletek, elárusítóhelyek, ami előtt tíz-tizenöt parkoló autónál több forgolódik, potenciális célpontok lehetnek. A gyorsan és összehangoltan dolgozók párosok, csoportok a vásárlók figyelmét megtörve, elterelve jutnak könnyedén, nem egyszer több tízezres zsákmányhoz.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei ezen közben közleményeikben fokozott óvatosságra, körültekintésre intik az állampolgárokat. Táskát, értékeket, csomagokat senki ne hagyjon őrizetlenül nyitott ajtó mögött. A sértetté válás érdekében szűkíteni kell az elkövetők lehetőségeit, mozgásterét. Ha gyanúsan érdeklődő személyek tűnnének fel a parkolókban, jelezzék a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén! A bűncselekmények megelőzése fokozott odafigyeléssel az állampolgárok részéről és mielőbbi hatékony felderítéssel a bűnüldöző szervek részéről együttesen adhat adekvát választ a jelenség felszámolására.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 08:57
A csatorna szerint egy gyakornok betanítása közben porszem került a gépezetbe, ez volt az oka annak,...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?