A Lidl padlóra küldené az árakat, ha...

Pénzcentrum
2011. január 23. 14:02

A német gazdasági miniszter, Rainer Brüderle bátorítja a diszkont élelmiszerláncokat, mint az Aldit és a Lidlt, hogy nyissanak benzinkutakat. Az új szereplők megjelenésétől a miniszter erősebb versenyt és alacsonyabb árakat vár.

Az ötlet hátterében az áll, hogy a benzinár rekordmagasságba emelkedett Németországban, a diszkont láncok megjelenése az üzemanyag-piacon pedig fokozhatná a versenyt, ezen keresztül pedig lenyomhatná az árakat.

Brüderle a Bild Zeitungnak adott nyilatkozatában annak a véleményének adott hangot, miszerint az árak alacsonyan tartásában elsődleges szerepet játszik a verseny, a kínálat emelkedésével eshet az ár. Éppen ezért a gazdasági miniszter minden új szereplőt üdvözöl ezen a piacon.

A Brüderle által vázolt ötlet nem új, hiszen Ausztriában az autósok már régóta vásárolhatnak az Aldi által üzemeltetett benzinkutaknál üzemanyagot. Az üzemanyag olcsóbb, mint a hagyományos kutaknál, sőt, időnként jóval olcsóbban jutnak hozzá a benzinhez vagy dízelhez, ugyanis az Aldi egyes akciók keretében, például karácsonykor 1 euró alatti áron kínálja az üzemanyag literjét.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?