22 °C Budapest

Irdatlan károk, segít az Allianz

2010. június 18. 13:22

Nagy erőkkel vonul ki az elemi csapások károsultjaihoz az Allianz Biztosító. A múlt héten még Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén az árvízkárok, ezen a héten pedig már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a viharkárok rendezése van fókuszban. Borsodban, azon belül is kiemelten Edelényben, Felsőzsolcán és Miskolcon múlt hét csütörtöktől kezdődően több napon át emelt kárszakértői létszámmal végzett kárfelmérést a biztosító, az ügyfelek helyzetének könnyítése érdekében a legsúlyosabban érintett területeken mobilpultot állított fel a társaság.

A Borsod megyei árvízkárok mellett ismételten tömeges kárbejelentés érkezett az Allianzhoz a június 14-i viharkárok következtében - közölte a társaság. A Kelet-magyarországi régióból Szabolcs- Szatmár Bereg- (2726 darab) és Hajdú-Bihar megyéből (862 darab) érkezett a legtöbb bejelentés, a leginkább érintett települések Mátészalka (474 darab), Hajdúböszörmény (422 darab), Geszteréd és Nyírbátor (egyaránt 213 darab), valamint 100 darab feletti kárbejelentés érkezett Nyírmeggyesről, Kocsordról, Balkányról, Hajdúhadházról és Téglásról is.

A viharkárok kapcsán a becsült kárráfordítás meghaladja a 300 millió forintot. A viharkárok mielőbbi rendezése érdekében szintén a helyszínen nyújtott segítséget az Allianz. Az elkövetkező hétvégén nagyszámú kárszakértő stábbal vonul ki az Allianz Szabolcs megyébe. A kisebb településekre a szakértők az összes helyi Allianzos ügyfél adatával felszerelkezve mennek, így azokat az ügyfeleket is megkeresik, akiknek még nem volt módjuk kárbejelentést tenni.

A mögöttünk álló másfél hónapban a szélsőséges időjárás következtében rekord mennyiségű kárbejelentést fogadott az Allianz. Május 15-től kezdődően összesen 45 000 db-ot meghaladó kárbejelentés érkezett, ennek kapcsán a várható kárkifizetések összege meghaladja a 4,2 milliárd forintot. A bejelentések eloszlása: 21 587 darab viharkár, 8645 darab beázási kár, 3457 darab árvízi és elöntési kár, 2927 darab villámcsapás, további 1467 darab pedig jégverés okozta károkkal kapcsolatos.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legtöbb káreseményt Budapestről (4657 darab), Pécsről (1884 darab), Győrből (1463 darab), Tatabányáról (1404 darab), Miskolcról és környékéről (1213 darab), valamint Veszprémből (799 darab) jelentették. A súlyosan érintett megyék: Pest megye (7259 darab) Veszprém megye (4081 darab) és Borsod megye (3740 darab), erre a három területre vonatkozóan a becsült kárérték megközelíti az 1 milliárd forintot.

Összehasonlítva az elmúlt évi adatokat, azt kell látnunk, hogy 2009-ben az időjárás okozta elemi károkra összesen 54 549 darab (ebből az év első 5 hónapjában 11 452) kárbejelentés érkezett, melyekre 2,4 milliárd forint (ebből az év első 5 hónapjában 320 millió forint) kártérítést fizetett ki a társaság. Az Allianznál ebben az évben a jelenlegi eseményeket megelőzően elemi károkra összességében már 12 129 darab kárbejelentést fogadtak és közel 370 millió forintot fizettek ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 15:57
Néhány napja még arra utalt Huth Gergely, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?