8 °C Budapest

Irdatlan károk, segít az Allianz

2010. június 18. 13:22

Nagy erőkkel vonul ki az elemi csapások károsultjaihoz az Allianz Biztosító. A múlt héten még Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén az árvízkárok, ezen a héten pedig már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a viharkárok rendezése van fókuszban. Borsodban, azon belül is kiemelten Edelényben, Felsőzsolcán és Miskolcon múlt hét csütörtöktől kezdődően több napon át emelt kárszakértői létszámmal végzett kárfelmérést a biztosító, az ügyfelek helyzetének könnyítése érdekében a legsúlyosabban érintett területeken mobilpultot állított fel a társaság.

A Borsod megyei árvízkárok mellett ismételten tömeges kárbejelentés érkezett az Allianzhoz a június 14-i viharkárok következtében - közölte a társaság. A Kelet-magyarországi régióból Szabolcs- Szatmár Bereg- (2726 darab) és Hajdú-Bihar megyéből (862 darab) érkezett a legtöbb bejelentés, a leginkább érintett települések Mátészalka (474 darab), Hajdúböszörmény (422 darab), Geszteréd és Nyírbátor (egyaránt 213 darab), valamint 100 darab feletti kárbejelentés érkezett Nyírmeggyesről, Kocsordról, Balkányról, Hajdúhadházról és Téglásról is.

A viharkárok kapcsán a becsült kárráfordítás meghaladja a 300 millió forintot. A viharkárok mielőbbi rendezése érdekében szintén a helyszínen nyújtott segítséget az Allianz. Az elkövetkező hétvégén nagyszámú kárszakértő stábbal vonul ki az Allianz Szabolcs megyébe. A kisebb településekre a szakértők az összes helyi Allianzos ügyfél adatával felszerelkezve mennek, így azokat az ügyfeleket is megkeresik, akiknek még nem volt módjuk kárbejelentést tenni.

A mögöttünk álló másfél hónapban a szélsőséges időjárás következtében rekord mennyiségű kárbejelentést fogadott az Allianz. Május 15-től kezdődően összesen 45 000 db-ot meghaladó kárbejelentés érkezett, ennek kapcsán a várható kárkifizetések összege meghaladja a 4,2 milliárd forintot. A bejelentések eloszlása: 21 587 darab viharkár, 8645 darab beázási kár, 3457 darab árvízi és elöntési kár, 2927 darab villámcsapás, további 1467 darab pedig jégverés okozta károkkal kapcsolatos.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legtöbb káreseményt Budapestről (4657 darab), Pécsről (1884 darab), Győrből (1463 darab), Tatabányáról (1404 darab), Miskolcról és környékéről (1213 darab), valamint Veszprémből (799 darab) jelentették. A súlyosan érintett megyék: Pest megye (7259 darab) Veszprém megye (4081 darab) és Borsod megye (3740 darab), erre a három területre vonatkozóan a becsült kárérték megközelíti az 1 milliárd forintot.

Összehasonlítva az elmúlt évi adatokat, azt kell látnunk, hogy 2009-ben az időjárás okozta elemi károkra összesen 54 549 darab (ebből az év első 5 hónapjában 11 452) kárbejelentés érkezett, melyekre 2,4 milliárd forint (ebből az év első 5 hónapjában 320 millió forint) kártérítést fizetett ki a társaság. Az Allianznál ebben az évben a jelenlegi eseményeket megelőzően elemi károkra összességében már 12 129 darab kárbejelentést fogadtak és közel 370 millió forintot fizettek ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem