13 °C Budapest

Gigászi károk: kivonult a Groupama Garancia!

2010. augusztus 3. 11:32

A Groupama Garancia Biztosító a májusi-júniusi viharkárok rendezésének felgyorsítására kihelyezett ügyfélszolgálatot létesített a legtöbb kárt szenvedett településen, Felsőzsolcán. A Groupama Garancia Biztosító felsőzsolcai ügyfelei kárügyeikkel kapcsolatban helyben kaphattak tájékoztatást augusztus 2-án. A hazai biztosítási piacon egyedi kezdeményezés folyományaként felgyorsulhat az állami újjáépítési támogatás elosztása is a településen.

A májusi-júniusi viharokkal összefüggésbe hozható káresetek kezelésére és a kárügyek mielőbbi lezárására a biztosítók rendkívüli erőforrásokat mozgósítottak az elmúlt időszakban. A kárrendezői átcsoportosításoknak és a többi rendkívüli intézkedésnek köszönhetően a kárügyek kezelése a Groupama Garancia Biztosítónál is gyorsított ütemben zajlik.

A Groupama Garancia lett a Honvéd főszponzora Kattints!

Míg a Groupama Garancia országos szinten a májusi-júniusi károk mintegy 80%-át már lezárta, ezen a településen -a károk kiemelkedő száma és súlyossága miatt - 70%-os a lezárt ügyek aránya, holott a szakemberek itt is jelentősen egyszerűsítették a kárrendezési folyamatokat. "Azért döntöttünk úgy, hogy személyesen megyünk Felsőzsolcára, mert itt tudtunk a leghatékonyabban a lakosság segítségére lenni. A Groupama Garancia Biztosító ugyanis piacvezető a településen a lakásbiztosításokat tekintve. Előzetesen az önkormányzattal is egyeztettünk arról, milyen adminisztratív lépésekkel tudna a biztosító segíteni a település lakóinak, hogy mielőbb hozzájussanak az állami újjáépítési támogatáshoz." - elemezte a helyzetet Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

 


A Groupama Garancia Biztosító hétfőn délelőtt 10 órától fogadta kihelyezett irodájában a helyi lakosokat. A helyben történt adategyeztetés számos esetben meggyorsította a további ügyintézést, mintegy 30-40 ügyfél esetében tisztázódtak a folyamatban lévő kárügyek. Több esetben az ügyfelek a kihelyezett iroda "nyitvatartása" alatt vissza tudták hozni a kért okiratot, így kárügyük lezárása rövid idő alatt megtörténhet.

"A lakosság is pozitívan fogadta a Groupama Garancia Biztosító lépését, hogy ilyen formában segít a helyieken" - értékelte az akciót a főosztályvezető - "Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy rendkívüli helyzetekben ebből gyakorlatot teremtsünk. A biztosítási piac általános kárügyintézési gyakorlatában a "kihelyezett iroda" újdonságnak számít."

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A május-júniusi károk megoszlása terület szerint(Forrás: Groupama Garancia)


A Groupama Garancia Biztosító számára Felsőzsolca Önkormányzata adott helyszínt és biztosította a technikai feltételeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?