23 °C Budapest

Gigászi károk: kivonult a Groupama Garancia!

2010. augusztus 3. 11:32

A Groupama Garancia Biztosító a májusi-júniusi viharkárok rendezésének felgyorsítására kihelyezett ügyfélszolgálatot létesített a legtöbb kárt szenvedett településen, Felsőzsolcán. A Groupama Garancia Biztosító felsőzsolcai ügyfelei kárügyeikkel kapcsolatban helyben kaphattak tájékoztatást augusztus 2-án. A hazai biztosítási piacon egyedi kezdeményezés folyományaként felgyorsulhat az állami újjáépítési támogatás elosztása is a településen.

A májusi-júniusi viharokkal összefüggésbe hozható káresetek kezelésére és a kárügyek mielőbbi lezárására a biztosítók rendkívüli erőforrásokat mozgósítottak az elmúlt időszakban. A kárrendezői átcsoportosításoknak és a többi rendkívüli intézkedésnek köszönhetően a kárügyek kezelése a Groupama Garancia Biztosítónál is gyorsított ütemben zajlik.

A Groupama Garancia lett a Honvéd főszponzora Kattints!

Míg a Groupama Garancia országos szinten a májusi-júniusi károk mintegy 80%-át már lezárta, ezen a településen -a károk kiemelkedő száma és súlyossága miatt - 70%-os a lezárt ügyek aránya, holott a szakemberek itt is jelentősen egyszerűsítették a kárrendezési folyamatokat. "Azért döntöttünk úgy, hogy személyesen megyünk Felsőzsolcára, mert itt tudtunk a leghatékonyabban a lakosság segítségére lenni. A Groupama Garancia Biztosító ugyanis piacvezető a településen a lakásbiztosításokat tekintve. Előzetesen az önkormányzattal is egyeztettünk arról, milyen adminisztratív lépésekkel tudna a biztosító segíteni a település lakóinak, hogy mielőbb hozzájussanak az állami újjáépítési támogatáshoz." - elemezte a helyzetet Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

 


A Groupama Garancia Biztosító hétfőn délelőtt 10 órától fogadta kihelyezett irodájában a helyi lakosokat. A helyben történt adategyeztetés számos esetben meggyorsította a további ügyintézést, mintegy 30-40 ügyfél esetében tisztázódtak a folyamatban lévő kárügyek. Több esetben az ügyfelek a kihelyezett iroda "nyitvatartása" alatt vissza tudták hozni a kért okiratot, így kárügyük lezárása rövid idő alatt megtörténhet.

"A lakosság is pozitívan fogadta a Groupama Garancia Biztosító lépését, hogy ilyen formában segít a helyieken" - értékelte az akciót a főosztályvezető - "Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy rendkívüli helyzetekben ebből gyakorlatot teremtsünk. A biztosítási piac általános kárügyintézési gyakorlatában a "kihelyezett iroda" újdonságnak számít."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A május-júniusi károk megoszlása terület szerint(Forrás: Groupama Garancia)


A Groupama Garancia Biztosító számára Felsőzsolca Önkormányzata adott helyszínt és biztosította a technikai feltételeket.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 14:37
Hamarosan folytatódhat Charlie Brooker népszerű sorozata.
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?