16 °C Budapest

Kötelező! Indulhat a Mabisz tarifa-kalkulátora

Pénzcentrum
2010. szeptember 10. 08:32

Néhány technikai kérdésben még folyik majd egyeztetés, de a biztosítók megállapodásra jutottak, hogy az októberi nem hivatalos kampány idején elindítják a Mabisz honlapján elérhető kgfb-tarifálót - írja a Napi Gazdaság.

A tarifálás után az ügyfelet szerződéskötésre a kiválasztott biztosító honlapjára navigáló programmal kapcsolatban az egyik legkomolyabb aggály, hogy túl sok kérdésre kell válaszolnia a biztosítást itt megkötő ügyfélnek - viszont valóban az összes tarifa megtalálható lesz itt.

Korábban: Bonyolult a biztosítási kalkulátor: késhet az indulás

A kötelező gépjármű-biztosítások (kgfb) piacán a 2008. I. félévében tapasztalt 70 milliárd forintos csúcshoz képest idén az első hat hónapban mindössze 64 milliárd forint díjbevételt realizáltak a biztosítók. Ez a hazai gépjármű-állomány lassú apadásán túl az elmúlt év nagyon intenzív kgfb-kampányának is betudható.

Bár az új kfgb-törvény szerint a biztosítóváltás a szerződéskötés évfordulójához kapcsolódik az idei évtől, mivel nagyon kevesen cserélnek csak autót, az idei kampány sem ígérkezik lagymatagnak, és ismét rekord közeli lehet a biztosítót váltók száma. 2011 januárjától a hengerűrtartam helyett a motor teljesítménye lesz a mérvadó, ami egyes biztosítók szerint akár radikális átrendeződést is generálhat a piacon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tornádó sem győzte meg a magyart: sokan nem kötnek biztosítást

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?