15 °C Budapest

Kötelező! Indulhat a Mabisz tarifa-kalkulátora

Pénzcentrum
2010. szeptember 10. 08:32

Néhány technikai kérdésben még folyik majd egyeztetés, de a biztosítók megállapodásra jutottak, hogy az októberi nem hivatalos kampány idején elindítják a Mabisz honlapján elérhető kgfb-tarifálót - írja a Napi Gazdaság.

A tarifálás után az ügyfelet szerződéskötésre a kiválasztott biztosító honlapjára navigáló programmal kapcsolatban az egyik legkomolyabb aggály, hogy túl sok kérdésre kell válaszolnia a biztosítást itt megkötő ügyfélnek - viszont valóban az összes tarifa megtalálható lesz itt.

Korábban: Bonyolult a biztosítási kalkulátor: késhet az indulás

A kötelező gépjármű-biztosítások (kgfb) piacán a 2008. I. félévében tapasztalt 70 milliárd forintos csúcshoz képest idén az első hat hónapban mindössze 64 milliárd forint díjbevételt realizáltak a biztosítók. Ez a hazai gépjármű-állomány lassú apadásán túl az elmúlt év nagyon intenzív kgfb-kampányának is betudható.

Bár az új kfgb-törvény szerint a biztosítóváltás a szerződéskötés évfordulójához kapcsolódik az idei évtől, mivel nagyon kevesen cserélnek csak autót, az idei kampány sem ígérkezik lagymatagnak, és ismét rekord közeli lehet a biztosítót váltók száma. 2011 januárjától a hengerűrtartam helyett a motor teljesítménye lesz a mérvadó, ami egyes biztosítók szerint akár radikális átrendeződést is generálhat a piacon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tornádó sem győzte meg a magyart: sokan nem kötnek biztosítást

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?