Biztosítási csalás: Thaiföldön bujkál a magyar tettes!

Pénzcentrum
2010. szeptember 1. 09:02

Feltehetőleg Thaiföldön bujkál K. Lajos, akit egy több százmillió forint kárt okozó gépjármű-biztosítási csalási ügyben köröztet a Nemzeti Nyomozó Iroda - írja a Népszabadság.

A bűnszövetség, melynek K. Lajos volt a feje, közlekedési baleseteket imitálva úgy 400 millió forinttal "húzott le" két biztosítót.

A Vám- és Pénzügyőrség pénzmosás elleni osztályának egy bank hívta fel a figyelmét furcsa átutalásokra, mely pénzek egy biztosítótársaságtól érkeztek. Hatására a társaság belső vizsgálatot rendelt el, majd feljelentést tett több százmilliós csalás gyanújával.

A nyomozás eddigi adatai szerint K. Lajos és társai 2004 óta módszeresen "nyúltak le" két tekintélyes biztosítót, úgy hogy autóikkal Budapest elhagyatottabb területein kis sebességgel szándékosan karamboloztak, hajtottak fának, oszlopnak. E balesetek "sérültjei" később biztosítási ügyintézőként K.-né P. Ildikót bízták meg azzal, hogy ügyükben eljárjon, aki valamennyi baleseti sérült esetében 20-30 százalékos maradandó munkaképesség-csökkenést állapított meg, s a biztosítóknak részükre több millió forint kártérítést kellett kifizetni.

A balesetben megsérültek 100-400 ezer forintot kaptak közreműködésükért, a pénz nagyobbik része K. zsebében landolt. Az ügynek jelenleg 89 gyanúsítottja van, akik közül ketten várják előzetesben az eljárás befejezését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bűncselekmény értelmi szerzője, K. Lajos Thaiföldön bujkál. Ellene az NNI gazdaságvédelmi főosztályának kezdeményezésére nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?