5 °C Budapest

Új munkanélküliségi biztosítás a piacon

2009. október 5. 13:32

Az idei évben július-augusztusban már 9,9 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon, szakértők szerint pedig még innen is van lejjebb: jövőre 11-12 százalékos lehet a munkát nem lelők aránya. A bizonytalanságok elkerülésére a Generali új kiegészítő munkanélküli biztosítást kínál már meglévő termékei mellé.

Bár sokan állítják, hogy már látják az alagút végét, abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy a munkanélküliségi adatok tovább romlanak jövőre, és a munkahelyteremtő beruházásokra is még várni kell. Konszenzus van abban is, hogy következő időszakban az egyik legnagyobb kockázatot a munkanélküliség várható emelkedése jelentheti. Azoknak, akik a bizonytalan időkben is gondoskodni szeretnének jövőjükről, munkanélküliségi biztosítást kínál a Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Az OECD a napokban kiadott előrejelzése szerint jövőre a második világháború utáni csúcsra jut a munkanélküliség tagországaiban, így Magyarországon is. Ennek megfelelően a munkanélküliség átlagosan megközelíti a 10 százalékos értéket a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagjai között. Magyarországon viszont már május-júliusban is 9,7 százalékos volt az állástalanok aránya több tízezer közmunkaprogramban foglalkoztatott munkavállalóval együtt. Több szakértő azonban további romlást, akár kétjegyű, 11-12 százalékos munkanélküliséget sem tart elképzelhetetlennek 2010-ben.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. ezért október 1-jétől új munkanélküliségi kiegészítő biztosítást kínál rendszeres díjfizetésű klasszikus, illetve befektetési egységekhez kötött forint- és euró alapú Aranyszárny életbiztosításai mellé. A munkanélküliségi kiegészítő biztosítás bruttó havi jövedelemtől függően havi 30-120 ezer forint közötti összegre köthető, akár 10 hónapon keresztül még közös megegyezéssel történő felmondás esetén is.

- A mostani munkanélküliségi adatok fényében nagyon fontos, hogy a munkavállalók felelősen és tudatosan tervezzék meg jövőjüket. A legtöbben bele sem gondolnak, hogy akár hónapokig vagy évekig is eltarthat, mire újra munkát találnak. Nincsenek tisztában a munkanélküli ellátások rendszerével, összegével. Meglepetésként éri őket, hogy 3 hónapig maximum 85.800 forintot kaphatnak, ezt is csak azok, akik korábban jól kerestek. Három hónap után pedig mindössze a minimálbér 60%-a jár, ebből azonban még levonnak 32%-nyi adót és járulékot. Ilyen alacsony jövedelemből nagyon nehéz a felszínen maradni, fizetni a számlákat, bérletet, élelmiszert, lakhatást. Az öngondoskodás talán sosem volt annyira aktuális, mint most. A munkanélküli kiegészítő biztosítás segítséget nyújt, hogy ügyfeleink átvészeljék ezt a nehéz időszakot és nyugodtabban, nagyobb eséllyel lássanak neki az új munkakeresésnek - mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.

A munkanélküliség esetére szóló biztosítást azon határozatlan idejű szerződéssel rendelkező munkavállalók köthetik meg, akik legalább egy éve azonos munkáltatónál, legalább heti 30 órában dolgoznak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?