Új munkanélküliségi biztosítás a piacon

2009. október 5. 13:32

Az idei évben július-augusztusban már 9,9 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon, szakértők szerint pedig még innen is van lejjebb: jövőre 11-12 százalékos lehet a munkát nem lelők aránya. A bizonytalanságok elkerülésére a Generali új kiegészítő munkanélküli biztosítást kínál már meglévő termékei mellé.

Bár sokan állítják, hogy már látják az alagút végét, abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy a munkanélküliségi adatok tovább romlanak jövőre, és a munkahelyteremtő beruházásokra is még várni kell. Konszenzus van abban is, hogy következő időszakban az egyik legnagyobb kockázatot a munkanélküliség várható emelkedése jelentheti. Azoknak, akik a bizonytalan időkben is gondoskodni szeretnének jövőjükről, munkanélküliségi biztosítást kínál a Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Az OECD a napokban kiadott előrejelzése szerint jövőre a második világháború utáni csúcsra jut a munkanélküliség tagországaiban, így Magyarországon is. Ennek megfelelően a munkanélküliség átlagosan megközelíti a 10 százalékos értéket a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tagjai között. Magyarországon viszont már május-júliusban is 9,7 százalékos volt az állástalanok aránya több tízezer közmunkaprogramban foglalkoztatott munkavállalóval együtt. Több szakértő azonban további romlást, akár kétjegyű, 11-12 százalékos munkanélküliséget sem tart elképzelhetetlennek 2010-ben.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. ezért október 1-jétől új munkanélküliségi kiegészítő biztosítást kínál rendszeres díjfizetésű klasszikus, illetve befektetési egységekhez kötött forint- és euró alapú Aranyszárny életbiztosításai mellé. A munkanélküliségi kiegészítő biztosítás bruttó havi jövedelemtől függően havi 30-120 ezer forint közötti összegre köthető, akár 10 hónapon keresztül még közös megegyezéssel történő felmondás esetén is.

- A mostani munkanélküliségi adatok fényében nagyon fontos, hogy a munkavállalók felelősen és tudatosan tervezzék meg jövőjüket. A legtöbben bele sem gondolnak, hogy akár hónapokig vagy évekig is eltarthat, mire újra munkát találnak. Nincsenek tisztában a munkanélküli ellátások rendszerével, összegével. Meglepetésként éri őket, hogy 3 hónapig maximum 85.800 forintot kaphatnak, ezt is csak azok, akik korábban jól kerestek. Három hónap után pedig mindössze a minimálbér 60%-a jár, ebből azonban még levonnak 32%-nyi adót és járulékot. Ilyen alacsony jövedelemből nagyon nehéz a felszínen maradni, fizetni a számlákat, bérletet, élelmiszert, lakhatást. Az öngondoskodás talán sosem volt annyira aktuális, mint most. A munkanélküli kiegészítő biztosítás segítséget nyújt, hogy ügyfeleink átvészeljék ezt a nehéz időszakot és nyugodtabban, nagyobb eséllyel lássanak neki az új munkakeresésnek - mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A munkanélküliség esetére szóló biztosítást azon határozatlan idejű szerződéssel rendelkező munkavállalók köthetik meg, akik legalább egy éve azonos munkáltatónál, legalább heti 30 órában dolgoznak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 21. 22:02
Till Attila és Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója bejelentette, hogy rekordnyereménnyel visszatér...
Bankmonitor  |  2024. február 21. 16:30
A Revolut piacra dobta legújabb, saját fejlesztésű megtakarítási termékét, amely elsőként Magyarorsz...
Kiszámoló  |  2024. február 21. 13:16
Elindult az Újtarifa oldal, rajta a márciustól elérhető megyei, országos havi bérletek és napijegyek...
Holdblog  |  2024. február 21. 06:57
A kérdés persze nem a február elején elindult támogatott elektromosautó-vásárlási lehetőség esetlege...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem