5 °C Budapest

Kivonul Magyarországról a biztosító

2009. december 7. 08:01

Kivonul a magyar piacról a munkanélküli biztosítást nyújtó ACE European Group. A cégnek akkor sem érné meg itt maradni, ha emelné a 2-3 ezer forintos havidíját. A szerződéssel rendelkezők december 31-ig átigazolhatnak más biztosítóhoz, vagy biztosítás nélkül maradnak. Akinek év végéig még él a szerződése és elveszíti állását, annak az ACE jövőre még biztosan kifizeti az átlagosan havi 120 ezer forintot - írja az Index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kivonul Magyarországról és felmondja a meglévő biztosításait a jövedelemkiesési biztosítást nyújtó biztosítótársaság, adta hírül vasárnap délben az MR1 Kossuth Rádió. A szóban forgó cég az ACE European Group, amely tavaly májusban indította el a hazai piacon egyedülálló szolgáltatását. 2 500-3 000 forintos havidíjért cserébe háromnegyed évig, havi 120 ezer forintot kaphat a munkanélkülivé vált ügyfél.

Túl sok a munkanélküli

A biztosítótársaság a károk kedvezőtlen kárstatisztikájával idokolta döntését. A szolgáltatás megjelenése óta tízezer ember sem kötött munkanélküliségi biztosítást, pedig a cég év elején még azt várta, hogy körülbelül 30-50 ezer között lesz a biztosítást kötők száma. Tavaly 7,5 százalékos volt a munkanélküliség, mára ez az arány több mint tíz százalék.

Dudás Péter fióktelep-vezető a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy úgy sem éri meg a piacon maradni, ha emelik az átlagosan 2 500-3 000 forintos havidíjat. Ha egy társaság egyoldalúan felmondja a meglévő biztosításait az érintett ügyfélkört állomány-átruházással adhatja át, és értesítenie kell az ügyfeleket is, akik dönthetnek arról, hogy át akarnak-e menni egy másik biztosítóhoz, mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

Biztosítót vált, vagy biztosítás nélkül marad

Az ügyfeleknek december 31-ig tehát két lehetősége van: vagy átmennek egy másik biztosítóhoz ugyanezekkel a feltételekkel, vagy biztosítás nélkül maradnak, és reménykednek, hoy nem vesztik el az állásukat. Akinek év végéig még él a szerződése és elveszíti állását, annak az ACE jövőre még biztosan kifizeti az átlagosan havi 120 ezer forintot.

A munkanélküliségre és az átmeneti keresőképtelenségre fedezetet nyújtó termék 9-12 hónapig nyújt szolgáltatást az ügyfeleknek (a szolgáltatási idő leteltével a szerződés megszűnik). Két, illetve egy hónapos önrész vállalása kötelező a termékek esetében. A havi maximális juttatási összeg munkanélküliség esetén 120 ezer forint, betegség esetén pedig 60 ezer forint. A szerződéses összegtől függően a konstrukcióhoz kiegészítő biztosításként kapcsolódik egy 1-5 millió forint fedezetű balesetbiztosítás is.

A szerződés életbelépésének és megkötésének alapvető feltétele, hogy a biztosítás megvásárlása előtt legalább 12 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen a leendő ügyfél egy munkáltatónál, ne álljon felmondás alatt és ne legyen nyugdíjas, valamint életkora 22 és 55 év közzé essen. A biztosító alapvetően csak abban az esetben szolgáltat, ha a munkáltató kezdeményezi a felmondást. A kifizetések adó és járulékmentesek, szabadon felhasználhatóak és a központi juttatásokon felül (munkanélküli segély, táppénz) értendőek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?