11 °C Budapest

Kivonul Magyarországról a biztosító

2009. december 7. 08:01

Kivonul a magyar piacról a munkanélküli biztosítást nyújtó ACE European Group. A cégnek akkor sem érné meg itt maradni, ha emelné a 2-3 ezer forintos havidíját. A szerződéssel rendelkezők december 31-ig átigazolhatnak más biztosítóhoz, vagy biztosítás nélkül maradnak. Akinek év végéig még él a szerződése és elveszíti állását, annak az ACE jövőre még biztosan kifizeti az átlagosan havi 120 ezer forintot - írja az Index.

Kivonul Magyarországról és felmondja a meglévő biztosításait a jövedelemkiesési biztosítást nyújtó biztosítótársaság, adta hírül vasárnap délben az MR1 Kossuth Rádió. A szóban forgó cég az ACE European Group, amely tavaly májusban indította el a hazai piacon egyedülálló szolgáltatását. 2 500-3 000 forintos havidíjért cserébe háromnegyed évig, havi 120 ezer forintot kaphat a munkanélkülivé vált ügyfél.

Túl sok a munkanélküli

A biztosítótársaság a károk kedvezőtlen kárstatisztikájával idokolta döntését. A szolgáltatás megjelenése óta tízezer ember sem kötött munkanélküliségi biztosítást, pedig a cég év elején még azt várta, hogy körülbelül 30-50 ezer között lesz a biztosítást kötők száma. Tavaly 7,5 százalékos volt a munkanélküliség, mára ez az arány több mint tíz százalék.

Dudás Péter fióktelep-vezető a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy úgy sem éri meg a piacon maradni, ha emelik az átlagosan 2 500-3 000 forintos havidíjat. Ha egy társaság egyoldalúan felmondja a meglévő biztosításait az érintett ügyfélkört állomány-átruházással adhatja át, és értesítenie kell az ügyfeleket is, akik dönthetnek arról, hogy át akarnak-e menni egy másik biztosítóhoz, mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

Biztosítót vált, vagy biztosítás nélkül marad

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ügyfeleknek december 31-ig tehát két lehetősége van: vagy átmennek egy másik biztosítóhoz ugyanezekkel a feltételekkel, vagy biztosítás nélkül maradnak, és reménykednek, hoy nem vesztik el az állásukat. Akinek év végéig még él a szerződése és elveszíti állását, annak az ACE jövőre még biztosan kifizeti az átlagosan havi 120 ezer forintot.

A munkanélküliségre és az átmeneti keresőképtelenségre fedezetet nyújtó termék 9-12 hónapig nyújt szolgáltatást az ügyfeleknek (a szolgáltatási idő leteltével a szerződés megszűnik). Két, illetve egy hónapos önrész vállalása kötelező a termékek esetében. A havi maximális juttatási összeg munkanélküliség esetén 120 ezer forint, betegség esetén pedig 60 ezer forint. A szerződéses összegtől függően a konstrukcióhoz kiegészítő biztosításként kapcsolódik egy 1-5 millió forint fedezetű balesetbiztosítás is.

A szerződés életbelépésének és megkötésének alapvető feltétele, hogy a biztosítás megvásárlása előtt legalább 12 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen a leendő ügyfél egy munkáltatónál, ne álljon felmondás alatt és ne legyen nyugdíjas, valamint életkora 22 és 55 év közzé essen. A biztosító alapvetően csak abban az esetben szolgáltat, ha a munkáltató kezdeményezi a felmondást. A kifizetések adó és járulékmentesek, szabadon felhasználhatóak és a központi juttatásokon felül (munkanélküli segély, táppénz) értendőek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 20. 09:43
A kormány korábban többféle érveléssel próbálta elmagyarázni, miért nem adja ki a határozatokat.
Bankmonitor  |  2023. március 20. 07:34
Nem kímélte a 2022-es év a nyugdíjpénztári befektetéseket: a szektornak tavaly 6,8 százalékos veszte...
Holdblog  |  2023. március 20. 06:22
A decentralizált közösségi média valósággal robbant az utóbbi hónapokban, úgy látszik, érettebb szak...
Kiszámoló  |  2023. március 17. 09:58
Lászlónak volt egy elfelejtett előfizetése, egy domain regisztráció, aminek a díja kétévente esedéke...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?