19 °C Budapest

Idén feléledhet az életbiztosítási piac!

Pénzcentrum
2010. január 26. 09:02

Várakozások szerint a betéti kamatok csökkenése nyomán ismét megnőhet az érdeklődés a két éve csak visszaesést produkáló, befektetéshez kötött életbiztosítások iránt - írja a Népszabadság.

A hazai életbiztosítási szektor egykori egyenletes növekedésének a válság egycsapással véget vetett: a 2008-as díjbevétel 10 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, de 2009 első háromnegyed évében már 20 százalékkal volt alapcsonyabb az előző évinél.

Ennek hátterében elsősorban a unit-linked termékek lemorzsolódása a felelős: főleg az egyszeri díjas befektetési egységhez kötött életbiztosítások szerepeltek gyengén tavaly.

A helyzet azonban év vége felé már javult: a Groupama Garanciánál például azzal számolnak, hogy éves szinten "csak" 13 százalékkal zsugorodott az életbiztosítási piac.

A unit-linked vesztét tavaly főként a magas betéti kamatok, valamint a megtakarításaik felélésére kényszerülő ügyfelek okozták: a rendszerváltás óta először nemcsak az új kötések értéke, hanem az állomány is csökkent - mondta el Pálvölgyi Mátyás, a Generali vezérigazgatója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A betéti kamatok csökkenése nyomán ugyanakkor ismét növekedésnek indult a unit-linked piac, és szakemberek várakozásai szerint még sokáig megkerülhetetlenek lesznek ezek a termékek.

Sose lesz már a régi!

Az Aegonnál úgy vélik, hogy a unit-linked piac már nem egészen olyan, mint a válság előtt volt, mivela krízis hatására az ügyfelek tudatosabban foglalkoznak a lehetséges kockázatokkal, felértékelődtek a garanciák, és a befektetések menedzselésében is nagyobb segítséget várnak el a biztosítóktól.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 17. 05:57
Egy csúcsszínvonalú Bel Air-i (Los Angeles, Kaliforna) kastély 87,8 millió dollárért szerepelt egy á...
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?