Mi lett veled, baleset-biztosítási piac?

Pénzcentrum
2010. március 30. 08:47

A válság a baleset-biztosítási piacot is visszavetette: tavaly csökkent a szerződések száma és az ebből származó díjbevétel is. Ennek oka az is, hogy az ügyfelek általában valamely egyéb biztosítás kiegészítő módozataként kötnek baleset-biztosítást, holott az önálló biztosítással akár jobban is járhatnának - írja a Népszabadság.

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) adatai szerint a 2008-as zsugorodást követően tavaly tovább csökkent a biztosítók által kezelt szerződések száma, illetve az ebből származó díjbevétel.

Javulásra aligha lehet számítani, hiszen a gazdasági krízis miatt szinte mindenki igyekszik csökkenteni kiadásait, akár a mellőzhetőnek gondolt biztosításaik felmondásával is.

Baleset-biztosítással a leggyakrabban kiegészítő biztosításként találkozhatunk: a legismertebbek talán az utasbiztosítások, amikor az utazás idejére egy csomagban kötünk baleset-, egészség-, poggyász- és útlemondásbiztosítást, emellett azonban gyakoriak az élet- és lakásbiztosítás, sőt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) vagy a casco mellé kötött baleset-biztosítások is.

Nem árt azzal is tisztában lenni, hogy a például kgfb-hez, cascóhoz vagy a lakásbiztosításhoz kapcsolódó baleset-biztosítások általában alacsony összeget térítenek, és többnyire csak halál vagy súlyos rokkantság esetén fizetnek, illetve legfeljebb kisebb összegű műtétek finanszírozását biztosítják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az utasbiztosítás jellemzően a külföldön bekövetkező balesetek során nyújt segítséget, ám ritkán nyújt fedezetet például egy elhúzódó kórházi kezelés költségeire, a megváltozott egészségi helyzettel felmerülő pluszköltségek térítésére. Ezentúl a napra lebontott díja is jóval magasabb, mint egy baleset-biztosításnak.

Az önálló baleset-biztosítások általában rugalmasabbak: speciális kockázatokat fednek le a baleseti halál esetén túl, így például égés, csonttörés, kórházi ápolás, műtét, közlekedési baleset esetén. Ezeken túl fedezhetik például a biztosított kórházi ápolása alatt kieső jövedelmet, a műtéti térítés összege az ügyfél igénye szerint tetszőlegesen felhasználható, így például speciális terápiára, gyógykezelésre is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Bankmonitor  |  2022. szeptember 26. 16:49
Bár a legnépszerbb lakáshitelek kamata már 7-8 százalékról indul a támogatott hiteleknek köszönheten...
MEDIA1  |  2022. szeptember 26. 16:35
A cél, hogy 1 millió ember imádkozzon három napon át az esti órákban a békéért.
Kiszámoló  |  2022. szeptember 26. 15:28
Megjelent a tájékoztató az új prémium állampapírokról. Az ötéves 0.75 százalékos prémiumot fizet, de...
Számvető  |  2022. szeptember 26. 05:12
A diszkont kincstárjegy nagyon felkapott lett az elmúlt fél évben. Ez nem is csoda, hiszen az 1 éves...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?