17 °C Budapest

Tükörbe néztek a biztosítók! Lendült az ELUTASÍTVA bélyegző

2010. március 29. 11:02

Elégedetlenségének adott hangot egy középkorú brit férfi, akivel nem állnak szóba a biztosítók, miután Valentin napra vásárolt a feleségének egy krómozott Mini Coopert, de a tükröződő fényezés miatt nem akar velük szerződni egyik társaság sem.

A feltűnő ajándékot egy londoni autószalonban szemelte ki a 42 éves Ian Grice, aki úgy gondolta, hogy ezzel lepi meg a feleségét Valentin napra. A szalonban egy hét ingyenes biztosítással kecsegtették, valamint némi engedmény után 38 ezer fontért (11 millió forintért) eladták neki az autót.

Az egyedi kialakítású járművet a férfi hazavezette, majd átadta feleségének, aki szintén ment vele egy próbakört. Az ingyenes egy hét leteltével felkeresték a legközelebbi biztosítótársaságokat, de mindenhol elutasították őket az autó küllemére való hivatkozással.

Ian és Toni Grice és a krómozott Mini Cooper

Egyik társaságtól a másikig mentek, de a biztosítók túl kockázatosnak ítélték az ügyletet. Az egyik helyen azt mondták, hogy a krómozott fényezés a tolvajok célpontjává teszi a járművet, máshol arra hivatkoztak, hogy még egy apró felületi sérülés javítása is nagyon sokba kerülhet.

A 41 éves Toni Grice már torkig van a biztosítókkal, mivel a hölgy kötelező biztosítás nélkül nem tudja használni az ajándék autót. Azt mondta, hogy megkapta a férjétől a világ egyik legdrágább guruló tükrét, de nem érti a biztosítókat, mivel ez egy kisautó, nem egy Ferrari.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A brit biztosítók szövetségének szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a házaspárnak érdemes lenne felkeresni egy speciális autók biztosításával foglalkozó alkuszt, aki jártas ezen a piacon. Egy ilyen partner kidolgoztatna nekik egy egyedi ajánlatot, de annak a díja várhatóan lényegesen magasabb lesz majd, mint egy normál fényezésű autó esetén lenne.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem