25 °C Budapest

Első kgfb-tapasztalatok: élen az Aegon, vonzó az Allianz

Pénzcentrum
2009. november 2. 08:32

A díj-kalkulátorát szombaton elindító Netrisk.hu máris túl van az első 70 ezer kgfb-tarifáláson. Az első eredmények azt mutatják, hogy bár a szakértők óvatosak voltak az átlagos díjcsökkentéssel kapcsolatban, az ügyfelek 81 %-a talál jelenlegi biztosításánál kedvezőbb ajánlatot - írja a Napi.

Vasárnap reggelig 4 ezer átkötés történt, a biztosítások átlagdíja 31 ezer forintról 25 ezer forintra csökkent. A Netrisk.hu felmérése szerint a kalkulációk során a legolcsóbb ajánlatot az idén is jobbára a nagybiztosítók adják. A tarifálások legtöbbször az Aegont és az Uniqát, valamint a Köbét hozzák ki legolcsóbbnak.

A tavalyi átszerződési kampány nyertese, az Allianz ugyan csak a 4. helyezett a legolcsóbb tarifálások esetében, ám az ügyfelek annak ellenére oda vitték a szerződéseik közel 25 %-át, hogy a tarifálások esetében mindössze 11,4 %-ban adta a piacvezető biztosító a legkedvezőbb ajánlatot. Ez tehát újabb bizonyítéka, hogy az ügyfelek számára egyre jobban számít a szerződéses partner szerepe.

A legnagyobb vesztese ennek a mentalitásnak az egyedül maradó nonprofit biztosítási egyesület, a Köbe lehet: a társaság díjai ugyan a Netrisk.hu-nál eddig 12 %-ban voltak a legkedvezőbbek, a szerződéseknek ugyanakkor mindössze 3,74 %-át vitték oda az ügyfelek.

A biztosítók összességében több mint 60 különböző kedvezményt kínálnak. A biztositas.hu felmérése szerint külön érdekesség, hogy számos biztosító a korábbi kedvezményeinek szintjét emelte meg, így akár 70 %-os kedvezményt is elérhet az ügyfél egy-egy biztosítónál. A CLB szerint az AIM-nél 63 %, míg az Uniquánál akár 85 %-os összkedvezményre is lehetőség van az alapdíjhoz képest.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Netrisk első tapasztalatai szerint a tarifálók leginkább a gyermekkedvezményt, a kampány- és az online kedvezményt tudják igénybe venni.

További KGFB hírek!

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
MEDIA1  |  2024. június 24. 14:07
Rózsa András, a leendő XIV. kerületi polgármester bejelentette, hivatalba lépését követően az ATV, v...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm