Első kgfb-tapasztalatok: élen az Aegon, vonzó az Allianz

Pénzcentrum
2009. november 2. 08:32

A díj-kalkulátorát szombaton elindító Netrisk.hu máris túl van az első 70 ezer kgfb-tarifáláson. Az első eredmények azt mutatják, hogy bár a szakértők óvatosak voltak az átlagos díjcsökkentéssel kapcsolatban, az ügyfelek 81 %-a talál jelenlegi biztosításánál kedvezőbb ajánlatot - írja a Napi.

Vasárnap reggelig 4 ezer átkötés történt, a biztosítások átlagdíja 31 ezer forintról 25 ezer forintra csökkent. A Netrisk.hu felmérése szerint a kalkulációk során a legolcsóbb ajánlatot az idén is jobbára a nagybiztosítók adják. A tarifálások legtöbbször az Aegont és az Uniqát, valamint a Köbét hozzák ki legolcsóbbnak.

A tavalyi átszerződési kampány nyertese, az Allianz ugyan csak a 4. helyezett a legolcsóbb tarifálások esetében, ám az ügyfelek annak ellenére oda vitték a szerződéseik közel 25 %-át, hogy a tarifálások esetében mindössze 11,4 %-ban adta a piacvezető biztosító a legkedvezőbb ajánlatot. Ez tehát újabb bizonyítéka, hogy az ügyfelek számára egyre jobban számít a szerződéses partner szerepe.

A legnagyobb vesztese ennek a mentalitásnak az egyedül maradó nonprofit biztosítási egyesület, a Köbe lehet: a társaság díjai ugyan a Netrisk.hu-nál eddig 12 %-ban voltak a legkedvezőbbek, a szerződéseknek ugyanakkor mindössze 3,74 %-át vitték oda az ügyfelek.

A biztosítók összességében több mint 60 különböző kedvezményt kínálnak. A biztositas.hu felmérése szerint külön érdekesség, hogy számos biztosító a korábbi kedvezményeinek szintjét emelte meg, így akár 70 %-os kedvezményt is elérhet az ügyfél egy-egy biztosítónál. A CLB szerint az AIM-nél 63 %, míg az Uniquánál akár 85 %-os összkedvezményre is lehetőség van az alapdíjhoz képest.

A Netrisk első tapasztalatai szerint a tarifálók leginkább a gyermekkedvezményt, a kampány- és az online kedvezményt tudják igénybe venni.

További KGFB hírek!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Kiszámoló  |  2022. december 7. 10:54
Nem akartam írni róla, de annyian kértétek, hát írok egy keveset Matolcsy jegybankelnök beszédéről,...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19