Első kgfb-tapasztalatok: élen az Aegon, vonzó az Allianz

Pénzcentrum
2009. november 2. 08:32

A díj-kalkulátorát szombaton elindító Netrisk.hu máris túl van az első 70 ezer kgfb-tarifáláson. Az első eredmények azt mutatják, hogy bár a szakértők óvatosak voltak az átlagos díjcsökkentéssel kapcsolatban, az ügyfelek 81 %-a talál jelenlegi biztosításánál kedvezőbb ajánlatot - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Vasárnap reggelig 4 ezer átkötés történt, a biztosítások átlagdíja 31 ezer forintról 25 ezer forintra csökkent. A Netrisk.hu felmérése szerint a kalkulációk során a legolcsóbb ajánlatot az idén is jobbára a nagybiztosítók adják. A tarifálások legtöbbször az Aegont és az Uniqát, valamint a Köbét hozzák ki legolcsóbbnak.

A tavalyi átszerződési kampány nyertese, az Allianz ugyan csak a 4. helyezett a legolcsóbb tarifálások esetében, ám az ügyfelek annak ellenére oda vitték a szerződéseik közel 25 %-át, hogy a tarifálások esetében mindössze 11,4 %-ban adta a piacvezető biztosító a legkedvezőbb ajánlatot. Ez tehát újabb bizonyítéka, hogy az ügyfelek számára egyre jobban számít a szerződéses partner szerepe.

A legnagyobb vesztese ennek a mentalitásnak az egyedül maradó nonprofit biztosítási egyesület, a Köbe lehet: a társaság díjai ugyan a Netrisk.hu-nál eddig 12 %-ban voltak a legkedvezőbbek, a szerződéseknek ugyanakkor mindössze 3,74 %-át vitték oda az ügyfelek.

A biztosítók összességében több mint 60 különböző kedvezményt kínálnak. A biztositas.hu felmérése szerint külön érdekesség, hogy számos biztosító a korábbi kedvezményeinek szintjét emelte meg, így akár 70 %-os kedvezményt is elérhet az ügyfél egy-egy biztosítónál. A CLB szerint az AIM-nél 63 %, míg az Uniquánál akár 85 %-os összkedvezményre is lehetőség van az alapdíjhoz képest.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Netrisk első tapasztalatai szerint a tarifálók leginkább a gyermekkedvezményt, a kampány- és az online kedvezményt tudják igénybe venni.

További KGFB hírek!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06