5 °C Budapest

30 ezres tankönyvcsomag: indul a szezon

Pénzcentrum
2009. augusztus 26. 08:47

Nem várható csúszás a tankönyvek idei kiszállításában. Az elmúlt évekhez hasonlóan néhány kis példányszámú kiadványtól eltekintve most is az iskolákban lesz a rendelt mintegy 12 millió tankönyv és munkafüzet 99 százaléka szeptember 10-15-ére, amikor is ténylegesen elkezdődik az oktatás -írja a Napi Gazdaság. 

4 százalékkal nőtt tavaly a közoktatási tankönyvek és nyelvkönyvek forgalma. A tankönyvpiac ugyanakkor valójában évek óta szűkül, elsősorban a gyermeklétszám csökkenése, a tartós könyvek elterjedése és a 2007-től változatlan mértékű állami tankönyvtámogatás miatt - mondta Safranek László, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnökhelyettese.

Támogatásként az állam minden gyerek után ezer forintot, a rászorulók ingyenes tankönyvellátásához további 10 ezer forintot biztosít. Az ezen felüli részt az iskoláknak, illetve fenntartóiknak kell kiegészíteni, erre azonban egyre kevésbé képesek és inkább kevesebbfajta tankönyvet rendelnek. Idén eddig 1 198 096 diák részesült általános, 1000 forintos tankönyv-ellátási hozzájárulásban és 513 681 fő az ingyenes tankönyvellátás keretében 10 ezer forintos állami támogatásban.

A legtöbbe, 25-30 ezer forintba egy 9. osztályos diák tankönyvei kerülnek, az ötödikeseké és hetedikeseké pedig 13-17 ezer forint között vannak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?