24 °C Budapest

30 ezres tankönyvcsomag: indul a szezon

Pénzcentrum
2009. augusztus 26. 08:47

Nem várható csúszás a tankönyvek idei kiszállításában. Az elmúlt évekhez hasonlóan néhány kis példányszámú kiadványtól eltekintve most is az iskolákban lesz a rendelt mintegy 12 millió tankönyv és munkafüzet 99 százaléka szeptember 10-15-ére, amikor is ténylegesen elkezdődik az oktatás -írja a Napi Gazdaság. 

4 százalékkal nőtt tavaly a közoktatási tankönyvek és nyelvkönyvek forgalma. A tankönyvpiac ugyanakkor valójában évek óta szűkül, elsősorban a gyermeklétszám csökkenése, a tartós könyvek elterjedése és a 2007-től változatlan mértékű állami tankönyvtámogatás miatt - mondta Safranek László, a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnökhelyettese.

Támogatásként az állam minden gyerek után ezer forintot, a rászorulók ingyenes tankönyvellátásához további 10 ezer forintot biztosít. Az ezen felüli részt az iskoláknak, illetve fenntartóiknak kell kiegészíteni, erre azonban egyre kevésbé képesek és inkább kevesebbfajta tankönyvet rendelnek. Idén eddig 1 198 096 diák részesült általános, 1000 forintos tankönyv-ellátási hozzájárulásban és 513 681 fő az ingyenes tankönyvellátás keretében 10 ezer forintos állami támogatásban.

A legtöbbe, 25-30 ezer forintba egy 9. osztályos diák tankönyvei kerülnek, az ötödikeseké és hetedikeseké pedig 13-17 ezer forint között vannak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem