18 °C Budapest

Új szereplő a kgfb-piacon: AIM Általános Biztosító Zrt.

2009. május 4. 13:32

Az AIM Általános Biztosító Zrt. eddig sem volt ismeretlen a speciális biztosítási megoldásokat kereső vállalati ügyfelek és biztosítási brókertársadalom előtt, ám mostantól a PSZÁF E-II-145/2009. számú határozata alapján a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (KGFB) kötő széles ügyfélkör is megismerkedhet a nevével.

Az AIM Általános Biztosító ugyan csak az elmúlt két és fél évben végez saját jogon kockázatvállalási tevékenységet, ám vezérügynöksége egy évtizede kínál fedezetet saját hibás károkra a MAI CASCO biztosítási termékekkel.

Az évek során felhalmozott gépjármű biztosítási-, és kárrendezési tapasztalat, a képzett humán erőforrás és a casco biztosítások professzionális kezelésére kialakított ügyviteli és informatikai rendszer birtokában elérkezett az idő a gépjármű biztosítási paletta bővítésére - a casco- és kiterjesztett garancia biztosítások után - a piac kitüntetett figyelmére számot tartó felelősség biztosítás is felkerül a kínált termékek sorába.

Az AIM Általános Biztosító eddigi tevékenysége során is törekedett az innovációra, mind termékszerkezet, mind értékesítési megoldások tekintetében, és - amennyire a KGFB kötött szabályozása megengedi - ugyanezt ezt az utat szeretnénk a KGFB termékünkkel követni.

Az AIM Általános Biztosító potenciális ügyfeleit dönteni képes partnerként kezeli, akik megfelelő információ birtokában képesek- és hajlandóak döntést hozni. Ügyfeleit nem saját "betanított" ügynökhálózata révén, hanem szerződött biztosításközvetítő partnerein és online elérhetőségén keresztül kívánja ellátni döntés meghozatalához szükséges információkkal.

Újdonság a piacon a "papírmentes" ügyintézés lehetősége. A vonatkozó jogszabályi előírások figyelembevételével a bevezetett rendszer lehetőséget nyújt rögzített hanghívások segítségével a szerződéssel kapcsolatos módosítások és a kárbejelentés - írásos dokumentáció nélküli - kizárólag telefonon történő lebonyolítására.

Az AIM Általános Biztosító a kötelező gépjármű biztosítási portfoliójának építését nem a nulláról kezdi. A PSZÁF E-II-144/2009. számú határozatában foglalt engedély alapján "megvásárolta" a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási állományát, amelyet 2009. május 4-től saját állományaként kezel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az AIM Általános Biztosító Zrt. a MAI INSURANCE GROUP tagja, mely 1990. évi alapítása óta a közép- és kelet-európai biztosítások specialistájaként vált ismertté. A MAI INSURANCE GROUP fennállása 19 éve alatt a régió vezető hálózatává vált. Irodái mára már 19 közép-kelet európai országban találhatóak meg és az általa kezelt biztosítási- és viszontbiztosítási díjbevételek meghaladták a 80 millió eurót.

A társaság kezdetben gépjármű biztosítási specialistaként definiálta önmagát, de az elmúlt években a termékek palettája jelentősen kibővült és kiszínesedett.

A kínálat magába foglalja a repülőgép- és hajóbiztosítást, a vállalati vagyon- és felelősség biztosításokat, valamint a kiterjesztett garancia biztosításokat, amely terén piacvezetővé vált. A magyarországi sikereket követően az AIM Általános Biztosító 2008-ban megnyitotta képviseleteit Lengyelország, Csehországban.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 21. 20:57
A Tisza Párt alelnöke egy Facebook-bejegyzés alatt fejtette ki, mit gondol az MTVA által szervezendő...
Bankmonitor  |  2024. május 21. 15:27
Az MNB mai döntése alapján 2024.05.22-től az alapkamat értéke 7,25% lesz. Ez 50 bázispontos csökkené...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 20. 21:36
Eladtam ma az összes részvényemet 22 és 22,2 dolláron, 33% felett egy kicsivel kerestem rajtuk. Soka...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm