4 °C Budapest

Új szereplő a kgfb-piacon: AIM Általános Biztosító Zrt.

2009. május 4. 13:32

Az AIM Általános Biztosító Zrt. eddig sem volt ismeretlen a speciális biztosítási megoldásokat kereső vállalati ügyfelek és biztosítási brókertársadalom előtt, ám mostantól a PSZÁF E-II-145/2009. számú határozata alapján a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (KGFB) kötő széles ügyfélkör is megismerkedhet a nevével.

Az AIM Általános Biztosító ugyan csak az elmúlt két és fél évben végez saját jogon kockázatvállalási tevékenységet, ám vezérügynöksége egy évtizede kínál fedezetet saját hibás károkra a MAI CASCO biztosítási termékekkel.

Az évek során felhalmozott gépjármű biztosítási-, és kárrendezési tapasztalat, a képzett humán erőforrás és a casco biztosítások professzionális kezelésére kialakított ügyviteli és informatikai rendszer birtokában elérkezett az idő a gépjármű biztosítási paletta bővítésére - a casco- és kiterjesztett garancia biztosítások után - a piac kitüntetett figyelmére számot tartó felelősség biztosítás is felkerül a kínált termékek sorába.

Az AIM Általános Biztosító eddigi tevékenysége során is törekedett az innovációra, mind termékszerkezet, mind értékesítési megoldások tekintetében, és - amennyire a KGFB kötött szabályozása megengedi - ugyanezt ezt az utat szeretnénk a KGFB termékünkkel követni.

Az AIM Általános Biztosító potenciális ügyfeleit dönteni képes partnerként kezeli, akik megfelelő információ birtokában képesek- és hajlandóak döntést hozni. Ügyfeleit nem saját "betanított" ügynökhálózata révén, hanem szerződött biztosításközvetítő partnerein és online elérhetőségén keresztül kívánja ellátni döntés meghozatalához szükséges információkkal.

Újdonság a piacon a "papírmentes" ügyintézés lehetősége. A vonatkozó jogszabályi előírások figyelembevételével a bevezetett rendszer lehetőséget nyújt rögzített hanghívások segítségével a szerződéssel kapcsolatos módosítások és a kárbejelentés - írásos dokumentáció nélküli - kizárólag telefonon történő lebonyolítására.

Az AIM Általános Biztosító a kötelező gépjármű biztosítási portfoliójának építését nem a nulláról kezdi. A PSZÁF E-II-144/2009. számú határozatában foglalt engedély alapján "megvásárolta" a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási állományát, amelyet 2009. május 4-től saját állományaként kezel.

Az AIM Általános Biztosító Zrt. a MAI INSURANCE GROUP tagja, mely 1990. évi alapítása óta a közép- és kelet-európai biztosítások specialistájaként vált ismertté. A MAI INSURANCE GROUP fennállása 19 éve alatt a régió vezető hálózatává vált. Irodái mára már 19 közép-kelet európai országban találhatóak meg és az általa kezelt biztosítási- és viszontbiztosítási díjbevételek meghaladták a 80 millió eurót.

A társaság kezdetben gépjármű biztosítási specialistaként definiálta önmagát, de az elmúlt években a termékek palettája jelentősen kibővült és kiszínesedett.

A kínálat magába foglalja a repülőgép- és hajóbiztosítást, a vállalati vagyon- és felelősség biztosításokat, valamint a kiterjesztett garancia biztosításokat, amely terén piacvezetővé vált. A magyarországi sikereket követően az AIM Általános Biztosító 2008-ban megnyitotta képviseleteit Lengyelország, Csehországban.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 26. 13:05
Az intézményi és nagy összegű lakossági betétekre érvényes kamatplafon 2022. november 22-én lépett é...
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?