18 °C Budapest

Új szereplő a kgfb-piacon: AIM Általános Biztosító Zrt.

2009. május 4. 13:32

Az AIM Általános Biztosító Zrt. eddig sem volt ismeretlen a speciális biztosítási megoldásokat kereső vállalati ügyfelek és biztosítási brókertársadalom előtt, ám mostantól a PSZÁF E-II-145/2009. számú határozata alapján a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (KGFB) kötő széles ügyfélkör is megismerkedhet a nevével.

Az AIM Általános Biztosító ugyan csak az elmúlt két és fél évben végez saját jogon kockázatvállalási tevékenységet, ám vezérügynöksége egy évtizede kínál fedezetet saját hibás károkra a MAI CASCO biztosítási termékekkel.

Az évek során felhalmozott gépjármű biztosítási-, és kárrendezési tapasztalat, a képzett humán erőforrás és a casco biztosítások professzionális kezelésére kialakított ügyviteli és informatikai rendszer birtokában elérkezett az idő a gépjármű biztosítási paletta bővítésére - a casco- és kiterjesztett garancia biztosítások után - a piac kitüntetett figyelmére számot tartó felelősség biztosítás is felkerül a kínált termékek sorába.

Az AIM Általános Biztosító eddigi tevékenysége során is törekedett az innovációra, mind termékszerkezet, mind értékesítési megoldások tekintetében, és - amennyire a KGFB kötött szabályozása megengedi - ugyanezt ezt az utat szeretnénk a KGFB termékünkkel követni.

Az AIM Általános Biztosító potenciális ügyfeleit dönteni képes partnerként kezeli, akik megfelelő információ birtokában képesek- és hajlandóak döntést hozni. Ügyfeleit nem saját "betanított" ügynökhálózata révén, hanem szerződött biztosításközvetítő partnerein és online elérhetőségén keresztül kívánja ellátni döntés meghozatalához szükséges információkkal.

Újdonság a piacon a "papírmentes" ügyintézés lehetősége. A vonatkozó jogszabályi előírások figyelembevételével a bevezetett rendszer lehetőséget nyújt rögzített hanghívások segítségével a szerződéssel kapcsolatos módosítások és a kárbejelentés - írásos dokumentáció nélküli - kizárólag telefonon történő lebonyolítására.

Az AIM Általános Biztosító a kötelező gépjármű biztosítási portfoliójának építését nem a nulláról kezdi. A PSZÁF E-II-144/2009. számú határozatában foglalt engedély alapján "megvásárolta" a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű felelősségbiztosítási állományát, amelyet 2009. május 4-től saját állományaként kezel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az AIM Általános Biztosító Zrt. a MAI INSURANCE GROUP tagja, mely 1990. évi alapítása óta a közép- és kelet-európai biztosítások specialistájaként vált ismertté. A MAI INSURANCE GROUP fennállása 19 éve alatt a régió vezető hálózatává vált. Irodái mára már 19 közép-kelet európai országban találhatóak meg és az általa kezelt biztosítási- és viszontbiztosítási díjbevételek meghaladták a 80 millió eurót.

A társaság kezdetben gépjármű biztosítási specialistaként definiálta önmagát, de az elmúlt években a termékek palettája jelentősen kibővült és kiszínesedett.

A kínálat magába foglalja a repülőgép- és hajóbiztosítást, a vállalati vagyon- és felelősség biztosításokat, valamint a kiterjesztett garancia biztosításokat, amely terén piacvezetővé vált. A magyarországi sikereket követően az AIM Általános Biztosító 2008-ban megnyitotta képviseleteit Lengyelország, Csehországban.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem