9 °C Budapest

Mire figyelj az utasbiztosításnál?

Pénzcentrum
2009. május 4. 09:32

A magyarok kétharmada utasbiztosítás nélkül merészkedik neki a nagyvilágnak: sajnáljuk rá a pénzt.

A magyarok többsége sajnálja a pénzt az utasbiztosításra: becslések szerint a külföldre utazók mindössze harmada védekezik így egy váratlan baleset vagy betegség okozta pluszkiadás, illetve a poggyászban keletkező károk ellen. Pedig a díj nem több, mint napi néhány száz forint.

Az Európai egészségbiztosítási kártyát is érdemes kiváltani, ám ez főként az unió területén érvényes, másrészt csak bizonyos sürgősségi ellátásokat vehetünk vele igénybe.

Az utasbiztosítást az utazás előtt kell megkötni és díját megfizetni, a szerződés létrejöttét a biztosítási kötvény igazolja. Biztosítást köthetünk utazási irodákban, biztosítók és biztosítási szolgáltatással is foglalkozó bankok fiókjaiban, vagy interneten, ahol kalkulátorok segítségével is összehasonlíthatjuk az ajánlatokat. Egyre gyakoribb a bankkártyához kapcsolódó általános utas- és baleset-biztosítás is, ennek részleteiről és költségeiről a számlavezető bank ad tájékoztatást.

Aláírás előtt a szerződés szövegét érdemes alaposan elolvasni, főleg arra vonatkozóan, mire terjed ki, és milyen összeghatárig nyújt fedezetet a biztosítás. Ha valakit az utazás alatt baleset, betegség ér, vagy poggyászában kár keletkezik, haladéktalanul hívja fel a biztosítót: ellenkező esetben csak korlátozott mértékben térítik meg a kárt. A legtöbb utasbiztosításhoz 24 órás asszisztenciaszolgáltatás is tartozik, ahol magyar nyelven nyújtanak segítséget a további teendőkről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha autóval indulunk útnak, arról is érdemes tájékozódni, milyen szabályok vonatkoznak a kötelező gépjárműfelelősség-biztosításra. A Magyarországon megkötött kgfb Európa legtöbb országára is érvényes, de azért indulás előtt célszerű utánanézni a biztosítás érvényességének.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2022. október 3. 19:53
A háború vége nem látszik sehol, költségei már most tetemesek. Habár a harctéri jelentések, a gazdas...
MEDIA1  |  2022. október 3. 17:24
Megtörtént az RTL reklámértékesít házának átkeresztelése.
Bankmonitor  |  2022. október 3. 16:17
Az árak drasztikus emelkedése miatt most minden eddiginél jobban kell takarékoskodnunk. Ez a helyzet...
Holdblog  |  2022. október 3. 11:51
A monetáris politika lehetetlen hármassága kissé leegyszersítve azt mondja ki, hogy a a szabad tkemo...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?