28 °C Budapest

Biztosítók: mi lesz a pénzzel?

2009. április 28. 09:47

Megosztotta a biztosítókat a PSZÁF ajánlása, mely szerint a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben felértékelődik a belső tőkeképződés szerepe, ezért a biztosítók a tavalyi profitjukat az intézmény tőkéjének megerősítésére használják fel és ne fizessék ki osztalékként.

A piaci szereplők véleménye eltér a felügyelet ajánlásával kapcsolatban. "Az üzleti szférában a befektetések természetes velejárója az osztalék. Az, hogy ezzel az adott befektető, tulajdonos mit szándékozik tenni, az ő döntései közé tartozik." - mondta Zsoldos Miklós, az Union elnök-vezérigazgatója. A cég anyavállalata, a Vienna Insurance Group évek óta az adott cég továbbfejlesztésére fordította. Nincs azonban ez így minden vállalatnál: az Uniqa biztosító például korábban a nyereség 100 százalékát kifizette osztalékban. Idén a tulajdonosok megelégszenek a profit egyharmadával is.

Az Allianznál az élet-ág összes tavalyi nyereségét az eredménytartalékba helyezik, a nem élet-ágból származó eredmény terhére pedig 8,961 milliárd forint osztalékot fizetnek ki. Az Aegonnál tavaly ugyan a nyereség 100 százalékát kifizették osztalékként, ám a korábbi évek bennhagyott nyereségei miatt csaknem 500 százalék a biztosító tőkefeltöltöttsége.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?