-2 °C Budapest

Munkanélküli-biztosítás a Media Marktban

Pénzcentrum
2009. május 4. 08:32

Az elmúlt hetekben felpörögtek a magyarországi bankok: befektetési, biztosítási ajánlatokkal bombázzák azokat a számlatulajdonosokat, akik nagyobb összeget tartanak a számlájukon. Nem csak a kínálat, de az érdeklődés is nőtt a jövedelempótló vagy a hiteltörlesztést átmenetileg átvállaló biztosítási termékeknél.  


A korábbinál négyszer többen keresik például a tavaly májusban bevezetett Havi Fix nevű jövedelemkiesés-biztosítást. A szolgáltatás lényege, hogy átlagosan havi 2800 forint fejében 40 és 120 ezer forint közötti összeget fizetnek az ügyfeleknek munkanélküliség vagy keresőképtelenség esetén, legfeljebb kilenc hónapon át. Az összeg szabad felhasználású, a biztosított maga dönthet arról, mikor, mire fordítja - míg például a hitelfedezeti biztosítások zömében a pénzt közvetlenül a bank kapja.

Mivel lényegesen megnőtt az elbocsátás kockázata, tavaly év végén a díjat 15 százalékkal megemelték, és a szolgáltatás csak a szerződéskötést követő a hatodik hónaptól nyújt fedezetet, míg korábban erre már három hónap múltán sor kerülhetett.

A biztositas.hu-n eddig több mint tízezer ajánlatot regisztráltak. A biztosítás hamarosan a Media Markt és a Saturn 22 áruházában is megköthető lesz, nyáron pedig a hagyományos értékesítés is elkezdődik, kétezer ügynökkel. A havonta kifizethető maximális összeg felemelését is tervezik: 150-160 ezer forintra.

A bankok, a lakossági finanszírozók is egyre gyakrabban igénylik a munkanélküliségi kockázatot is lefedő biztosításokat ügyfeleik részére. Sokan keresik a nemrég bevezetett számlavédelmi, azaz az állásvesztés esetén például a rezsiköltséget fizető konstrukciót.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 7. 19:40
A BVOP szerint a visszaéléseket és bűncselekményeket feltáró Átlátszó nevű oknyomozó műhely olyan ké...
Kiszámoló  |  2023. december 7. 12:09
Három hónapja írtam arról, hogy mennyire amatőr módon sebezhető az Államkincstár online felülete, sz...
Bankmonitor  |  2023. december 7. 08:18
A részletes jogszabály alapján számos, eddig homályos részletre derült fény a CSOK Pluszhoz kapcsoló...
Holdblog  |  2023. december 7. 06:13
Adott egy nyersanyagpiac, ahol két ország és lényegében két cég kontrollálja a globális kitermelés 5...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm