9 °C Budapest

Rossz időben több lakásbiztosítást kötünk!

Pénzcentrum
2009. április 29. 10:17

A biztosítók indexálási gyakorlata ellenére a lakásbiztosítási díjak az elmúlt évben nem mutatnak jelentős elmozdulást. Ennek oka, hogy a gépjármű-biztosítások (KGFB, casco) után a lakásbiztosításokat is egyre nagyobb arányban kötik az Interneten, ahol könnyen elérhető a díjkalkuláció lehetősége. Tovább növelik az online kötések vonzerejét az akár 35 százalékot is elérő internetes kedvezmények is. Nem utolsó szempont a rugalmasság: megfigyelhető, hogy azokon a napokon, amikor a meteorológusok vihart jeleznek előre, többszörösére nő az érdeklődő, majd lakásbiztosítást kötő ügyfelek száma.

"A válság a lakásbiztosításokra biztosan nem lesz negatív hatással. - jelentette ki Marcsa László, a CLB Független Biztosítási Alkusz lakossági üzletágvezetője. - Egy év alatt másfélszeresére nőtt a biztositastipp.hu oldalain megkötött lakásbiztosítások száma. Ez pedig csak részben magyarázható az online kötések előretörésével. Az emberek ráébredtek, hogy a sokszor egy élet munkájával megszerzett fő vagyontárgyaikról viszonylag alacsony díj mellett tudnak gondoskodni."

Az elmúlt években a díjak nem sokat változtak. A biztositastipp.hu adatai szerint egy budapesti, illetve egy vidéki átlagos ingatlan jelentősebb ingósággal is már havi 1.500 forint körüli összegért biztosítható:

Pozitív jelenség, hogy a korábbinál sokkal jobban odafigyelünk az ingóság megfelelő összegű biztosítására. Korábban sokan - havi néhány száz forint megtakarításának reményében - a valóságosnál kisebb értékű ingóságra kötötték meg a lakásbiztosítást. Mára ez a tendencia kevésbé jellemző, ami az utóbbi időben növekvő számú (2008-ban 13,4 százalékkal több) lakásbetöréssel is magyarázható.

Spórolni ésszerűbben is lehet
Az alulbiztosításnál jobb eszköz lehet, ha havi helyett negyedéves vagy akár éves díjfizetést vállalunk, és csekk helyett az átutalás lehetőségét választjuk. Egy társasház esetében jó megoldás a közös épületbiztosítás is: egy lakásra jóval kisebb költség jut, amit csak néhány száz forintos kiegészítő ingóságbiztosítással kell kiegészíteni. Emellett érdemes a lakásbiztosítás évfordulójakor lefuttatni egy online kalkulációt, ahol jó eséllyel találhatunk a jelenleginél kedvezőbb feltételeket is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Itt sem csak az ár számít!
Mivel biztosítók nem csupán árban, hanem a szolgáltatások körében is igyekeznek versenyképes kínálatot nyújtani, sokszor érdemes megfontolni a kicsit drágább díj megfizetését. Egyre gyakoribbak az olyan csomagok, amelyekben az alap elemi károk mellett olyan kiegészítő szolgáltatások is szerepelnek, mint a csőtörés-, üvegkár-vagy rablásbiztosítás. Sőt, akár baleset- vagy életbiztosítással is kombinálható az ingatlanok biztosítása. Ma már szinte minden biztosító 24 órás szervizszolgáltatást is nyújt.

A feltételek is lehetnek eltérőek. "Az egyik biztosító térít akkor is, ha a lakásba lopott kulccsal jutottak be, a másik viszont nem. Nem kellemes az ilyen apróságnak tűnő eltérésekről az értékek eltűnését követően tájékozódni. - említ egy jellemző példát Marcsa László. - Ma már több mint tíz biztosító számtalan lakásbiztosítási módozata elérhető a piacon. Ha nem tudjuk pontosan, hogy az egyre bővülő kínálatból pontosan melyikre van szükségünk, mindenképpen forduljunk alkuszhoz!"

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 11:05
Írtam négy éve a szépreményű Four Generations Property "cégről", ami azóta már több néven újra és új...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm