3 °C Budapest

Fix hozamú befektetési életbiztosítás az AXA-tól

2009. április 22. 12:15

"Több, mint 50 százalékos visszaesés tapasztalható az egyszeri díjas, befektetéshez kötött életbiztosítások piacán 2009 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest" - mondta el Kósa Zoltán, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

"A piac sokkal nagyobb mértékben gyengült, mint amennyivel az ügyfelek megtakarítható forrásainak összessége csökkent a válság következtében. A lakossági befektetők tanácstalanok, közelmúltbeli negatív befektetési tapasztalataik és nagyfokú kockázatkerülésük miatt figyelmük a fokozott biztonságot és kiszámíthatóságot kínáló termékek irányába fordul." Az ügyfelek megváltozott befektetési hajlandóságára válaszul az AXA Biztosító rögzített hozamú, befektetési életbiztosítást indított útjára HozamStaféta néven.

A HozamStaféta befektetési lehetőségek széles köre mellett két fix hozamú, zárt végű befektetési eszközalapot is kínál, így a jelenlegi bizonytalan pénzügyi környezetben is jó lehetőséget és alternatívát nyújt a ma igencsak kockázatkerülő befektetőknek.

A fix hozamú (rögzített lejárati árfolyammal rendelkező) eszközalapok segítségével az ügyfelek két és fél évre 26, illetve 10 évre akár 76 százalékos fix hasznot is elérhetnek. Ugyanakkor a biztosítási szerződés határozatlan tartamra szól, így a fix hozamú eszközalapok lejártával nem szűnik meg, s így ez a fajta befektetési gyakorlat tovább is folytatható, akár újabb, fix hozamú eszközalapok választása révén sorozattá is alakítható.

A rögzített lejárati árfolyammal rendelkező eszközalapok eredményét 13 olyan eltérő kockázati- és hozamszintet képviselő eszközalap egészíti ki, amelyeket - az elmúlt évben is kiemelkedő nyugdíjpénztári hozamokat elért - AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. munkatársai kezelnek. Mivel a HozamStaféta kockázati életbiztosítási elemet is tartalmaz, hosszú távon versenyképes a biztos hozamot ígérő hazai állampapírokkal szemben is.

A HozamStafétával az AXA a biztonság mellett a rugalmasságra is törekszik, segítségével az évek során folyamatosan módosítható az ügyfél befektetési portfoliója, mindig az aktuális piaci viszonyok által meghatározott hozamlehetőségek figyelembevételével.

Bár a banki kamatok és a kötvényhozamok a jövőben valószínűleg csökkenni fognak, a HozamStaféta fix lejárati árfolyamú alapjait választó ügyfelek 2011-ig vagy akár 2019-ig előre rögzíthetik a magas kötvényhozamokat, ezzel meghosszabbíthatják maguknak a jelenleg akciós bankbetétek által rövid távra kínált magas hozamszint időszakát.

A HozamStaféta ügyfelei szerződésük tartama alatt bármikor újabb befizetésekkel növelhetik befektetéseik, megtakarításaik értékét, de akár tőkét is szabadon kivonhatnak a szerződésből. A biztosítás határozatlan tartamra szól, tehát bármikor lezárható vagy visszavásárolható.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
MNB Intézet  |  2022. november 29. 10:14
A tudomány kérdéseinek megválaszolására sok esetben statisztikai módszereket veszünk igénybe. A stat...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?