Fix hozamú befektetési életbiztosítás az AXA-tól

2009. április 22. 12:15

"Több, mint 50 százalékos visszaesés tapasztalható az egyszeri díjas, befektetéshez kötött életbiztosítások piacán 2009 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest" - mondta el Kósa Zoltán, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

"A piac sokkal nagyobb mértékben gyengült, mint amennyivel az ügyfelek megtakarítható forrásainak összessége csökkent a válság következtében. A lakossági befektetők tanácstalanok, közelmúltbeli negatív befektetési tapasztalataik és nagyfokú kockázatkerülésük miatt figyelmük a fokozott biztonságot és kiszámíthatóságot kínáló termékek irányába fordul." Az ügyfelek megváltozott befektetési hajlandóságára válaszul az AXA Biztosító rögzített hozamú, befektetési életbiztosítást indított útjára HozamStaféta néven.

A HozamStaféta befektetési lehetőségek széles köre mellett két fix hozamú, zárt végű befektetési eszközalapot is kínál, így a jelenlegi bizonytalan pénzügyi környezetben is jó lehetőséget és alternatívát nyújt a ma igencsak kockázatkerülő befektetőknek.

A fix hozamú (rögzített lejárati árfolyammal rendelkező) eszközalapok segítségével az ügyfelek két és fél évre 26, illetve 10 évre akár 76 százalékos fix hasznot is elérhetnek. Ugyanakkor a biztosítási szerződés határozatlan tartamra szól, így a fix hozamú eszközalapok lejártával nem szűnik meg, s így ez a fajta befektetési gyakorlat tovább is folytatható, akár újabb, fix hozamú eszközalapok választása révén sorozattá is alakítható.

A rögzített lejárati árfolyammal rendelkező eszközalapok eredményét 13 olyan eltérő kockázati- és hozamszintet képviselő eszközalap egészíti ki, amelyeket - az elmúlt évben is kiemelkedő nyugdíjpénztári hozamokat elért - AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. munkatársai kezelnek. Mivel a HozamStaféta kockázati életbiztosítási elemet is tartalmaz, hosszú távon versenyképes a biztos hozamot ígérő hazai állampapírokkal szemben is.

A HozamStafétával az AXA a biztonság mellett a rugalmasságra is törekszik, segítségével az évek során folyamatosan módosítható az ügyfél befektetési portfoliója, mindig az aktuális piaci viszonyok által meghatározott hozamlehetőségek figyelembevételével.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bár a banki kamatok és a kötvényhozamok a jövőben valószínűleg csökkenni fognak, a HozamStaféta fix lejárati árfolyamú alapjait választó ügyfelek 2011-ig vagy akár 2019-ig előre rögzíthetik a magas kötvényhozamokat, ezzel meghosszabbíthatják maguknak a jelenleg akciós bankbetétek által rövid távra kínált magas hozamszint időszakát.

A HozamStaféta ügyfelei szerződésük tartama alatt bármikor újabb befizetésekkel növelhetik befektetéseik, megtakarításaik értékét, de akár tőkét is szabadon kivonhatnak a szerződésből. A biztosítás határozatlan tartamra szól, tehát bármikor lezárható vagy visszavásárolható.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 21:13
Perintfalvi Rita katolikus teológus, író, egyetemi oktató közösségi médiás bejegyzésében ír arról, h...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem