23 °C Budapest

WABARD: félmilliárdot kell előteremteni, ketyeg az óra!

Pénzcentrum
2009. március 31. 11:00

A tavaly ősszel indult Wabard Biztosító eleget tett a PSZÁF határozatának és rendkívüli közgyűlése elfogadta a biztosító új pénzügyi tervét. A tulajdonosok az előírtnál nagyobb mértékben emelik a társaság szavatolótőkéjét, így a biztosítottak által okozott károk rendezésére a korábbinál is nagyobb a garancia.

A Wabard Biztosító összeállította és benyújtotta pénzügyi tervét a PSZÁF-nak, melynek jóváhagyásával a társaság két tulajdonosa összesen 500 millió forint tőkeemelésre vállalt kötelezettséget. Az Arden Holding Zrt. és a VKH Vagyonkezelő Zrt. április 30-is 250-250 millió forint befizetésével járul hozzá a cég szavatolótőkéjének felemeléséhez.

A kötelező kampány előtt indult társaság alaposan túlteljesítette az előzetes várakozásokat, mivel a várt 50 ezer helyett 90 ezren választották az új biztosítót. A társaságnál szavatolótőke-hiány alakult ki melyet a februárban történt alaptőke emeléssel megszüntettek, az új pénzügyi tervnek megfelelően pedig további tőkepótlás szükséges. A december 31-ig előírt 481 millió forintos tőkepótlást a tulajdonosok április 30-ig vállalt félmilliárdos befizetése előre biztosítja.

A társaság felé eddig 1250 káreseményt jelentettek be, ami az ágazati statisztikák szerint elmarad a biztosítótársaságok átlagos szintjétől. A társaság által megcélzott és a tényleges ügyfélkör a várakozásoknak megfelelően alakult, a biztosítottak 93,32 %-a 35 év feletti. A hazai és a nemzetközi statisztikák is azt mutatják, hogy a 30-as 40-es és az ettől idősebb korosztály jóval kevesebb balesetet okoz, mint a fiatalok.

A biztosító kockázatát tovább csökkenti a szállítmányozó vállalkozásokat sújtó recesszió, a járművek futásteljesítménye lényegesen elmarad a korábbi években megszokottnál. Ebből kifolyólag a teherautók jóval kevesebb kárt okoznak, mint azt előzetesen kalkulálták. Az objektív felelősség és a zéró tolerancia bevezetése tovább javította a baleseti statisztikákat, ami szintén kockázatcsökkentő hatással bír.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Wáberer György tulajdonos elmondta: "Itt már nem egy fapados, hanem egy költséghatékony és ügyfélcentrikus biztosítótársaságról kell beszélni. A kárfelmérés és a kárrendezés tempóját jól jellemzi, hogy március végéig már mintegy 300 kárügyet zártunk le és fizettünk ki 70 millió forint értékben. Hasonló jellegű, kedvező díjtételeket kínáló ajánlatokkal indul a casco termékünk bevezetése, majd az év egy későbbi szakaszában a vagyonbiztosítások területére is be kívánunk lépni."   

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?