16 °C Budapest

WABARD: félmilliárdot kell előteremteni, ketyeg az óra!

Pénzcentrum
2009. március 31. 11:00

A tavaly ősszel indult Wabard Biztosító eleget tett a PSZÁF határozatának és rendkívüli közgyűlése elfogadta a biztosító új pénzügyi tervét. A tulajdonosok az előírtnál nagyobb mértékben emelik a társaság szavatolótőkéjét, így a biztosítottak által okozott károk rendezésére a korábbinál is nagyobb a garancia.

A Wabard Biztosító összeállította és benyújtotta pénzügyi tervét a PSZÁF-nak, melynek jóváhagyásával a társaság két tulajdonosa összesen 500 millió forint tőkeemelésre vállalt kötelezettséget. Az Arden Holding Zrt. és a VKH Vagyonkezelő Zrt. április 30-is 250-250 millió forint befizetésével járul hozzá a cég szavatolótőkéjének felemeléséhez.

A kötelező kampány előtt indult társaság alaposan túlteljesítette az előzetes várakozásokat, mivel a várt 50 ezer helyett 90 ezren választották az új biztosítót. A társaságnál szavatolótőke-hiány alakult ki melyet a februárban történt alaptőke emeléssel megszüntettek, az új pénzügyi tervnek megfelelően pedig további tőkepótlás szükséges. A december 31-ig előírt 481 millió forintos tőkepótlást a tulajdonosok április 30-ig vállalt félmilliárdos befizetése előre biztosítja.

A társaság felé eddig 1250 káreseményt jelentettek be, ami az ágazati statisztikák szerint elmarad a biztosítótársaságok átlagos szintjétől. A társaság által megcélzott és a tényleges ügyfélkör a várakozásoknak megfelelően alakult, a biztosítottak 93,32 %-a 35 év feletti. A hazai és a nemzetközi statisztikák is azt mutatják, hogy a 30-as 40-es és az ettől idősebb korosztály jóval kevesebb balesetet okoz, mint a fiatalok.

A biztosító kockázatát tovább csökkenti a szállítmányozó vállalkozásokat sújtó recesszió, a járművek futásteljesítménye lényegesen elmarad a korábbi években megszokottnál. Ebből kifolyólag a teherautók jóval kevesebb kárt okoznak, mint azt előzetesen kalkulálták. Az objektív felelősség és a zéró tolerancia bevezetése tovább javította a baleseti statisztikákat, ami szintén kockázatcsökkentő hatással bír.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Wáberer György tulajdonos elmondta: "Itt már nem egy fapados, hanem egy költséghatékony és ügyfélcentrikus biztosítótársaságról kell beszélni. A kárfelmérés és a kárrendezés tempóját jól jellemzi, hogy március végéig már mintegy 300 kárügyet zártunk le és fizettünk ki 70 millió forint értékben. Hasonló jellegű, kedvező díjtételeket kínáló ajánlatokkal indul a casco termékünk bevezetése, majd az év egy későbbi szakaszában a vagyonbiztosítások területére is be kívánunk lépni."   

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 3. 10:23
A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pé...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem