13 °C Budapest

WABARD: félmilliárdot kell előteremteni, ketyeg az óra!

Pénzcentrum
2009. március 31. 11:00

A tavaly ősszel indult Wabard Biztosító eleget tett a PSZÁF határozatának és rendkívüli közgyűlése elfogadta a biztosító új pénzügyi tervét. A tulajdonosok az előírtnál nagyobb mértékben emelik a társaság szavatolótőkéjét, így a biztosítottak által okozott károk rendezésére a korábbinál is nagyobb a garancia.

A Wabard Biztosító összeállította és benyújtotta pénzügyi tervét a PSZÁF-nak, melynek jóváhagyásával a társaság két tulajdonosa összesen 500 millió forint tőkeemelésre vállalt kötelezettséget. Az Arden Holding Zrt. és a VKH Vagyonkezelő Zrt. április 30-is 250-250 millió forint befizetésével járul hozzá a cég szavatolótőkéjének felemeléséhez.

A kötelező kampány előtt indult társaság alaposan túlteljesítette az előzetes várakozásokat, mivel a várt 50 ezer helyett 90 ezren választották az új biztosítót. A társaságnál szavatolótőke-hiány alakult ki melyet a februárban történt alaptőke emeléssel megszüntettek, az új pénzügyi tervnek megfelelően pedig további tőkepótlás szükséges. A december 31-ig előírt 481 millió forintos tőkepótlást a tulajdonosok április 30-ig vállalt félmilliárdos befizetése előre biztosítja.

A társaság felé eddig 1250 káreseményt jelentettek be, ami az ágazati statisztikák szerint elmarad a biztosítótársaságok átlagos szintjétől. A társaság által megcélzott és a tényleges ügyfélkör a várakozásoknak megfelelően alakult, a biztosítottak 93,32 %-a 35 év feletti. A hazai és a nemzetközi statisztikák is azt mutatják, hogy a 30-as 40-es és az ettől idősebb korosztály jóval kevesebb balesetet okoz, mint a fiatalok.

A biztosító kockázatát tovább csökkenti a szállítmányozó vállalkozásokat sújtó recesszió, a járművek futásteljesítménye lényegesen elmarad a korábbi években megszokottnál. Ebből kifolyólag a teherautók jóval kevesebb kárt okoznak, mint azt előzetesen kalkulálták. Az objektív felelősség és a zéró tolerancia bevezetése tovább javította a baleseti statisztikákat, ami szintén kockázatcsökkentő hatással bír.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Wáberer György tulajdonos elmondta: "Itt már nem egy fapados, hanem egy költséghatékony és ügyfélcentrikus biztosítótársaságról kell beszélni. A kárfelmérés és a kárrendezés tempóját jól jellemzi, hogy március végéig már mintegy 300 kárügyet zártunk le és fizettünk ki 70 millió forint értékben. Hasonló jellegű, kedvező díjtételeket kínáló ajánlatokkal indul a casco termékünk bevezetése, majd az év egy későbbi szakaszában a vagyonbiztosítások területére is be kívánunk lépni."   

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 25. 18:05
A népszer szerkeszt-riporter közel hat év után döntött így.
Holdblog  |  2022. szeptember 25. 11:50
Archívumunkból (2017) Amikor 25 évvel ezeltt a kis Hajdú-Bihar megyei város melletti tanyánkon megsz...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07