13 °C Budapest

Megvan a törlesztőrészlet ellenszere

Pénzcentrum
2008. április 26. 09:00

Manapság már egyáltalán nem idegen mindennapi életünk során, hogy a bankhoz fordulunk pénzügyi segítségért, azaz hitelt veszünk fel. Egyre többen fordulnak a bankhoz, arra azonban már nem mindenki gondol, mi történik, ha valamiért nem lesz képes a hitel törlesztésére. Érdemes tehát fontolóra venni, mit is kínálhat nekünk a hitelfedezeti biztosítás.

A rémálom, amitől kiver a víz

Mindig fontos döntés és nagy mérföldkő az ember életében, mikor úgy dönt, ingatlant szeretne vásárolni. Az emberek többsége - kivételek természetesen mindig akadnak, különösen egy lottónyeremény után - azonban nem tudja egyszerre, készpénzben előteremteni az álomotthon megvételéhez szükséges pénzmennyiséget. Erre az élethelyzetre találták ki a lakáshiteleket, melyek jellegzetességeiről a jelzáloghitelekről szóló fejezetünkben olvashatnak bővebben.

Képzeljük el, hogy lakást veszünk lakáshitelből, méghozzá jelzálogjog bejegyzésének fedezete mellett jutunk hozzá a szükséges pénzösszeghez. Sajnos néhány hónap múlva elpártol mellőlünk a szerencse, megszűnik a munkahelyünk, s úgy tűnik, rövid időn belül nem is fogunk új munkát találni. A hitel viszont tovább ketyeg, ha pedig nem fizetjük a kamatot, előbb-utóbb nagy baj lehet belőle. Emiatt azonban nem kell éjszakákat álmatlanul végigaggódni, ha előre gondolkodunk, és egyéni hitelfedezeti biztosítást kötünk. Nézzük, pontosan mi is ez a biztosítási termék!

Miért volt szükség a hitelfedezeti biztosítás megszületésére?

Jelzáloghitelek esetén - mint azt nevük is mutatja - a hitelező, vagyis a bank jelzálogjogot jegyez be a fedezetként felajánlott ingatlanra, ingatlanokra. Ezért cserébe általában olcsóbb hitelhez jutunk hozzá, hiszen a bank alacsonyabb kockázatot vállal, mint ha csupán a jövedelmi helyzetünket vizsgálná meg. Ha nem fizetjük a hitelt, végső esetben az ingatlan értékesítésére kerül sor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További részletek a Net Média Zrt. gondozásában megjelent Pénzügyi Útmutató 2008-ban. Egy kiadvány, amelyből szinte mindent megtudhat a hazai piacon található pénzügyi konstrukciókról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?