12 °C Budapest

Élvonalba tart a KöBE

Pénzcentrum
2007. május 8. 12:37

Míg Európában az egyesületek a teljes biztosítási piac díjbevételeinek 20 százalékát adják, addig ez az arány hazánkban 2,5 százalék. Azonban a hazai egyesületek, akár közösen is, mindent megtesznek annak érdekében, fogyasztók fejében tudatosuljon a piaci szerepük - mondta el Kovács István, a Köbe elnöke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) mérleg szerinti eredménye 2006-ban a felére, 159 millió forintra csökkent miközben díjbevétele 20 százalékkal 6,3 milliárd forintra nőtt. Az egyesület tárgyévi kárhányada 66 százalék, ami egy százalékkal alatta marad az előző évinek. Az egyesület 2006 év végi záró állománya 128 ezer kötvény, amely 14 ezer új szerződést jelent év/év alapon.

A 2006-ban elkezdődött technikai fejlesztések, amelyek segítségével hamarosan megvalósul az elektronikus kárügyintézés, áthúzódnak az idei évre is. Ezen fejlesztéseknek és a dinamikus létszámbővülésnek köszönhetően, az idei nyereség a múlt évinél is alacsonyabb lesz, 40-50 millió forintra számít a menedzsment - mondta el Takács János, vezérigazgató.

A KÖBE a tavalyi mérleg szerinti eredményt is a jegyzet tőke emelésére fordított, ezáltal ez meghaladja az 1 milliárd forintot. Az egyesület szavatoló tőkéje pedig 75 százalékkal meghaladja a Bit. által előírtat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?