24 °C Budapest

Panaszos levelek áradata - Bajban vannak a biztosítók?

Pénzcentrum
2007. február 28. 14:00

A PSZÁF-hoz 2006. IV. negyedévében összesen 1168 db írásos fogyasztói panasz érkezett az engedély- vagy bejelentés köteles tevékenységet végző pénzügyi intézményekre vonatkozóan.

Az előző negyedévhez képest a panaszok száma 12 %-kal nőtt (125 db bejelentéssel több érkezett). A növekedés teljes mértékben a biztosítási szektort érinti, mert a másik három területre vonatkozóan csökkent a bejelentések száma a harmadik negyedévihez képest. 2005. negyedik negyedévéhez viszonyítva a tárgynegyedévi összes panaszok száma még nagyobb mértékben, 21,9 %-kal magasabb.

2006. IV. negyedévében a pénz- és tőkepiaci szektor szolgáltatóit érintően 555 panaszügy érkezett írásban a Felügyeletre, ami az előző negyedévhez képest (584 db panasz) az eddigi tendenciától eltérően csökkenést jelent. A 2005. azonos időszakához képest a szektorra érkezett panaszok száma ugyanakkor kismértékben (16 db-bal több panasz) nőtt.

A szektor panaszügyei a tárgynegyedévben az összes panasz 47,5 %-át jelentik ( ez az arány a harmadik negyedévben 56,0 % volt)

Az előző negyedévvel összevetve a panaszok szolgáltatásfajtánkénti sorrendje azonos. A szektorra vonatkozó panaszok túlnyomó többsége, ebben a negyedévben 63,4 %-a a hiteltermékekkel kapcsolatos. A hiteleken kívül egyedül a folyószámla vezetéssel kapcsolatos problémák kifogásolása haladja meg a szektorra érkezett panaszok között a tíz százalékot. Az előző negyedévihez képest a hitelezési panaszokon kívül minden szolgáltatásfajtánál a bejelentések száma kismértékben csökkent (a legnagyobb csökkenés, 17 db. a folyószámla vezetésnél jelentkezik).

A pénz- és tőkepiaci szektorral kapcsolatos panaszok közül 2006. IV. negyedévében 530 db került összesen lezárásra (ezek közül 211 db bejelentés a tárgynegyedévben, 319 db pedig az év korábbi időszakaiban érkezett). A Panaszkezelési főosztály által a IV. negyedévben lezárt ügyek közül 102 db panasz bizonyult részben vagy egészében megalapozottnak, ami az összes lezárt bejelentés 19,2 %-a. Ezen panaszoknál a bejelentésekkel legnagyobb számban érintett hitelezés területén például a kétszeres terhelés korrekciójára, eljárási díj stornózására, indokolatlan késedelmi kamat jóváírására, illetve ingatlan forgalmi értékének felülvizsgálatára, s a panaszos számára kedvező módosítására került sor. A megalapozott bejelentések aránya a harmadik negyedévben 27,4 % volt a pénz- és tőkepiaci szektorban.

A IV. negyedév végén a szektorral kapcsolatos bejelentések közül 410 db panasz intézése volt folyamatban.

A biztosítási és pénztári szektor szolgáltatóira 2006. IV. negyedévében érkezett 613 panasz az előző negyedévhez képest nagymértékű , 33,6 %-os növekedést jelent. Ebben az egyik tényező a biztosítási területen korábban is jelentkező "szezonalitás".

A két negyedév panaszainak összevetéséből az látható, hogy a panaszok megoszlása 2006. negyedik negyedévében közelebb került az intézménytípusok piaci jelentőségéhez, súlyához. Ez a változás úgy következett be, hogy a biztosító egyesületekre érkezett nagyjából azonos panaszszámmal szemben igen nagy mértékben, 60,9 %-kal nőtt a biztosító részvénytársaságok tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogások száma.

Az előző negyedévvel (de egy hosszabb időszakkal is) megegyezően a 2006. IV. negyedévében is a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos fogyasztói panaszok domináltak. Arányuk a 2006. III. negyedévi 60,39 %-os képest tovább nőtt (számuk 120 db-bal - ami az összes növekmény 74,1 %-a - nőtt). A bejelentések száma a felelősségbiztosítást és a unit linked biztosításokat kivéve a többi szolgáltatásfajtánál is nőtt az előző időszakhoz képest.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2006. IV. negyedévében a biztosítási szektor szolgáltatóira a Felügyeletre érkezett bejelentések közül összesen 461 db panasz került lezárásra a Panaszkezelési főosztályon (ezek közül 191 db a tárgynegyedévben, 270 db pedig az év korábbi időszakában került beadásra). A lezárt bejelentések közül 205 db panasz (44,5 %) bizonyult részben vagy egészében megalapozottnak. A legnagyobb arányban kifogásolt kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál ezek között például 49 esetben az elhúzódó kárügyintézést, 8 esetben a kártérítési összeget korrigálták a biztosítók, 31 esetben pedig az ügyviteli hibákat (például díjfizetés nyilvántartás, bonus-malus besorolás) orvosolták. Az előző negyedében a megalapozottnak bizonyult panaszok aránya 49,7 % volt.

Az év végén a biztosítási szektorra tett bejelentések közül 438 db panaszügy intézése volt folyamatban.

A 2006. III. negyedévvel szemben a tárgynegyedévben az önsegélyező pénztárakra panasz nem érkezett a Felügyeletre. Az előző időszakhoz viszonyítva nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárakra beadott panaszok száma és aránya szemben a magánnyugdijpénztári panaszszám és arány csökkenésével.

Az előző negyedévvel szemben 2006. IV. negyedévében hozammal kapcsolatos panasz a pénztári területre vonatkozóan nem érkezett a Felügyeletre.

2006. IV. negyedévében a pénztári szektorra érkezett panaszok közül összesen 29 db került lezárásra. Ebből 13 db bejelentés a negyedik negyedévben, 16 db pedig korábban érkezett a Felügyeletre. A lezárt panaszok közül 5 db (17,2 %) bizonyult részben vagy egészében megalapozottnak (ez az arány az előző negyedévben 29,8 % volt). Ezek között az egyik pénztár korrigálta a tag részére kifizetésre kerülő nyugdíjjuttatás összegét, egy egészségpénztár korrigálta a tagdíj nyilvántartási hibáját, egy esetben pedig a pénztár a téves tájékoztatás következtében történt késedelmes kifizetése miatt kamatot fizetett a bejelentést tevő tagnak.

Az év végén a szektorra érkezett panaszok közül 28 db bejelentés intézése volt folyamatban.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?